Societat 19/01/2015

Forn: "Si ens arriben noves proves sobre el 4-F serem els primers a portar-les a la Fiscalia"

El primer tinent d'alcalde assegura que "ara mateix" l'Ajuntament no té més proves, a 'El matí de Catalunya Ràdio' 

Ara
2 min
Imatge del documental 'Ciutat Morta'

Barcelona"Si ens arriben noves proves serem els primers a portar-les a la Fiscalia". Així s'ha expressat el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, sobre la revisió del 'cas 4-F' arran de l'emissió del documental 'Ciutat morta' aquest dissabte al canal 33. Forn ha apuntat a 'El matí de Catalunya Ràdio' que la possibilitat de revisió d'una sentència ferma existeix "si s'aporten noves proves". "Ara mateix jo no les tinc", ha afegit. El tinent d'alcalde també ha volgut aclarir que l'Ajuntament no és qui paga les pensions als agents de la Guàrdia Urbana condemnats per tortures, ni qui en va autoritzar les baixes. "No podem permetre aquesta nebulosa de les xarxes", ha comentat.

Tot i que ha afirmat que no vol entrar en polèmiques polítiques, Forn ha apuntat que els partits que formaven el govern en aquell moment "ara són els que es mostren més preocupats per saber què va passar". "Els qui tenen més informació són ells, que eren al govern", ha assegurat.

També s'ha pronunciat al programa Xapo Ortega –un dels directors del documental– que s'ha justificat davant les crítiques que els acusen de ser parcials. "Vam intentar parlar amb totes les parts, però o no vam rebre resposta o va ser negativa", ha assegurat. Ortega ha defensat que l'objectiu inicial del documental era "fer justícia". A més, ha apuntat que el "silenci mediàtic va ser el més dolorós" per als afectats.

El diputat de la CUP David Fernàndez ha denunciat a 'El món a RAC1' que "les tortures existeixen i que qui ho negui contribueix a la teoria de la negació". Fernàndez ha assegurat que "és una obvietat que s'ha d'obrir el cas" i ha defensat que el portaran al Parlament.

stats