Mèdia 18/01/2015

El documental 'Ciutat morta' rebenta audímetres i aconsegueix ser el programa més vist del dia

El van veure 569.000 espectadors i va tenir una quota del 20%, una dada històrica per a una emissió del 33

Ara
2 min
'Ciutat morta'

BarcelonaEl documental 'Ciutat morta' emès aquest dissabte al canal 33 es va convertir en l'espai més vist del dia amb un registre de 569.000 espectadors i una quota del 20%. Són dades històriques per a un programa del segon canal de la Corporació i va superar tant el 'Telenotícies' del vespre com del migdia, que es van quedar en 509.000 i 507.000 espectadors respectivament. El documental arribava precedit d'una doble polèmica. En primer lloc, el fet que la televisió pública no el programés tot i el seu èxit en festivals va ser polèmic a les xarxes socials i va arribar a la comissió de control parlamentària de la Corporació. I, en segon lloc, just hores abans de l'emissió transcendia que el jutge havia obligat la productora a retallar cinc minuts del film, com a mesures cautelars, perquè es considerava que es podia lesionar l'honor de l'excap de l'àrea d'informació de la Guàrdia Urbana, Víctor Gibanel. La notícia va tornar a encendre les xarxes socials i el 'hashtag' #totciutatmorta va arribar a ser 'trending topic' mundial.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'Ciutat morta' va superar, per exemple, 'El peliculón' d'Antena 3 ('Peso pesado'), que es va quedar en 365.000 espectadors, tot i que habitualment domina el 'prime time' dels dissabtes.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat en una entrevista a RAC1 que no va veure el documental i ha alertat de l'error que serveixi per fer campanya política, dirigint aquesta crítica directament cap a la candidatura de Guanyem.

Trias ha assegurat que es tracta d'un documental "interessant, sabent que és de part, des d'un únic punt de vista". Ha avisat, però, que no pot servir d'excusa per generalitzar una imatge fosca de tot el cos de Guàrdia Urbana o dels jutges: "Dubtar dels cossos de seguretat en general seria un gran error. El documental s'equivoca en intentar donar la imatge que tot el que està lligat a l'ordre és mentida", ha dit.

stats