Societat 13/12/2019

El fotoperiodista detingut durant les protestes contra la sentència del Procés nega haver agredit cap policia

Albert Garcia, que està investigat, s'ha negat a firmar la declaració perquè no era fidedigna

Montse Riart
2 min
El fotoperiodista Albert Garcia (al centre) amb la seva advocada Marisa Díaz

BarcelonaAlbert Garcia, fotoperiodista d'El País, va ser detingut mentre cobria les protestes contra la sentència del Procés. La Policia Nacional el responsabilitzava d'haver agredit un agent. Va passar diverses hores a comissaria i de matinada va sortir en llibertat amb càrrecs. Aquest divendres ha declarat com a investigat davant d'un jutge de Barcelona. El fotoperiodista ha negat haver agredit cap policia i ha explicat que no va poder dur a terme algunes de les conductes que li atribueixen perquè no estava ubicat en aquells punts on la Policia el situa. Ara la seva defensa presentarà documentació i testimonis per acreditar aquest extrem.

La declaració no ha estat enregistrada i s'ha anat transcrivint. Un cop acabada la compareixença, el fotoperiodista ha repassat la transcripció i ha al·legat que dos punts no s'havien recollit de manera fidedigna. Ha demanat poder modificar-los, però el jutge no l'hi ha permès. L'investigat no ha signat la declaració i, juntament amb la seva advocada, Marisa Díaz, presentaran un escrit de queixa formal per explicar la seva versió exacta dels fets.

Segons fonts judicials, el fotoperiodista ha explicat que aquell dia només es va queixar que uns agents l'havien apartat de males maneres mentre feia fotos d'una detenció a la plaça d'Urquinaona. Ha negat haver agredit cap agent, ni en aquell moment ni abans, com consta en l'atestat policial. Durant tota la cobertura, Garcia anava acreditat amb el braçalet de premsa al braç i portava la càmera penjada al coll.

Avui també havia de declarar un dels dos agents que signen l'atestat, però finalment no ha comparegut. Ha demanat poder declarar des dels jutjats de Valladolid. Amb aquest sistema seria un altre jutge el que l'interrogaria i els advocats no podrien formular preguntes. Per això la defensa de Garcia ja ha explicat que s'hi oposarà.

stats