Societat 30/10/2014

L'ARA, La Fundació Jaume Bofill i Meritxell Ruiz, entre els Premis Fapel 2014

La federació premia la línia editorial "divulgativa" d'aquest mitjà sobre els temes quotidians de l'educació. Destaca especialment els suplements 'Criatures' i 'Mestres'

Acn
2 min

BarcelonaLa Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Escoles Lliures de Catalunya (FAPEL) lliura aquest dijous els premis que reconeixen, entitats i persones que han treballat per l'educació i la família. En la categoria de mitjans de comunicació es premiarà el diari ARA, per la tasca dels suplements 'Criatures' i 'Mestres'. En institucions, el premi és per la Fundació Jaume Bofill i en qualitat i innovació educativa es premia Pere Marquès i Aspasim. En la categoria honorífica, Fapel reconeix la tasca de Gregorio Romera i Meritxell Ruiz, del departament d'Ensenyament. Pel que fa a la categoria d'Ampa i centres educatius, els guardons se'ls endú l'Ampa de Canigó i de Viaró.

El diari ARA serà premiat per la línia editorial que ha pres amb "una vessant comunicativa i divulgativa de temes quotidians de l'educació", sobretot en els suplements 'Criatures' i 'Mestres'. De les Ampa de Canigó i Viaró, es reconeixen les taques de cohesió familiar, formació de pares i solidaritat que han dut a terme. A Aspasim se li reconeix la doble vessant educativa i inclusiva que du a terme i a Pere Marquès la seva carrera en innovació educativa. Amb el reconeixement a la Fundació Jaume Bofill, la Fapel confia en esperonar les seves investigacions que posen la família al capdavant de l'educació.

En la categoria honorífica, els premis van per Gregorio Romera, per agraïr i reconèixer la tasca de tota la seva vida al servei de l'educació d'iniciativa social a Catalunya, i a Meritxell Ruiz, directora de relacions amb la família del departament d'Ensenyament, per haver ofert un diàleg de treball obert i franc amb totes les entitats de pares i mares.

Els premis Fapel fa quatre anys que distingeixen les persones, entitats o iniciatives que treballen per a l'educació a Catalunya i que defensen la llibertat d'educació. Especialment la dels pares i mares a triar l'escola i el model educatiu dels fills.

stats