SOCIETAT
Societat 04/06/2012

García Albiol: "Conviure amb els gitanos romanesos vulnera el dret a la dignitat dels veïns"

L'alcalde de Badalona assegura que l'arxiu de la causa per xenofòbia l'anima a continuar "amargant" el col·lectiu perquè marxi de la ciutat

Acn
2 min
L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, compareix per valorar l'arxivament de la causa per xenofòbia / ACN

BadalonaL'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, manté el to del seu discurs sobre la immigració i assegura que "el comportament incívic dels romanesos d'ètnia gitana que viuen a la ciutat vulnera el dret que tenen com a persones els veïns" dels barris de Llefià, La Salut, Sant Crist, Sant Roc, Artigues o el Remei. Albiol ha fet aquesta afirmació poques hores després de conèixer l'arxivament de la causa per xenofòbia oberta contra l'alcalde pel repartiment de fulletons, l'any 2010, en els quals es podia associar immigració i delinqüència. Albiol assegura que la interlocutòria dóna "llum i esperança" als veïns i l'anima a continuar "amargant" el col·lectiu de gitanos romanesos perquè marxi de la ciutat.

Garcia Albiol ho ha explicat durant una compareixença en la que l'han acompanyat tots els regidors del seu govern i que ha començat amb paraules d'agraïment de l'alcalde cap a la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, als companys i regidors del PPC a Badalona i a tots aquells "veïns anònims" que li han donat suport durant tot aquest procés.

Avui, diu Albiol, "ha passat el que des del primer dia dèiem que passaria" i la justícia "ha fet el camí que fa un any van emprendre els veïns de Badalona" i li ha donat suport amb l'arxivament de la causa per xenofòbia arrel de la querella presentada per SOS Racisme i la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya.

Segons l'alcalde, els fets que denunciaven aquells díptics -problemes d'inseguretat per la presència a la ciutat de ciutadans romanesos d'ètnia gitana-, "es produïen i encara avui es produeixen". Garcia Albiol creu que amb la raó que li dóna la interlocutòria de la jutgessa que porta el cas es dóna "llum i esperança" als veïns que pateixen els problemes de "conviure" amb determinats col·lectius.

I és que, segons l'alcalde, la decisió de la jutgessa reforça la seva llibertat per dur a terme les mesures "legals" oportunes en matèria d'immigració i incivisme. Garcia Albiol ha reiterat que el seu objectiu és "amargar" aquelles persones que no es comporten perquè marxin de Badalona. "Els resultats són evidents però no hem resolt encara tots els problemes", ha anunciat.

En aquest sentit, Xavier Garcia Albiol ha assegurat que s'ha aconseguit rebaixar la tensió en alguns "punts calents" de la ciutat, com els carrers Juan Valera, Nàpols i Floridablanca del barri de la Salut. "Els estem traslladant i els seguirem atacant fins que marxin de la ciutat. No me n'amago", ha reiterat diverses vegades l'alcalde en la seva compareixença.

Garcia Albiol també ha volgut aprofitar el seu discurs per carregar contra els impulsors de la querella criminal que l'ha portat dues vegades als jutjats en el darrer any i mig per donar explicacions al voltant dels fulletons que va repartir el 2010: "Era una querella política amb l'única intenció de perjudicar unes expectatives electorals i treure'm del mig com a candidat a alcalde".

stats