SOCIETAT
Societat 21/07/2012

García Albiol: "Si a algú no li sembla bé, que em doni l'adreça i els enviaré els musulmans a resar a casa"

L'alcalde de Badalona respon amb un estirabot als que han criticat la mesura de prohibir l'oració al carrer durant el Ramadà

Efe
1 min
La comunitat musulmana dels barris d'Artigues i Sant Roc, a Badalona, prepara les catifes per a la celebració del Ramadà al pati d'un antic institut que els ha llogat l'Ajuntament.

BadalonaL'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, que ha prohibit les pregàries de la comunitat musulmana al carrer durant el Ramadà, ha enviat un missatge als que s'han mostrat crítics amb la seva mesura. En declaracions a TV3, el dirigent del PP ha fet aquesta reflexió: "Jo no consentiré, com ha ocorregut en els últims vuit anys, que es posin a resar i a fer oracions 500 persones cada divendres, i 2.500 per al Ramadà". El to de les declaracions de García Albiol ha sigut contundent: "Si hi ha algú a qui no li sembla bé, el que ha de fer és donar-me l'adreça, i jo els enviaré a resar a la porta de casa seva, a veure què els sembla aquesta situació".

La comunitat musulmana dels barris d'Artigues i Sant Roc de Badalona acostumava a concentrar-se a la plaça Camarón de la Isla per resar, una oració pública que García Albiol volia eradicar. Aquest any, coincidint amb l'inici del Ramadà, l'Ajuntament de Badalona ha llogat a la comunitat musulmana el pati d'un antic institut de la ciutat per ubicar-hi l'oració. El portaveu del centre islàmic Camí de la Pau, Muhammad Iqbal, ha declarat a TV3 que hauria estat generós per part de l'Ajuntament "cedir gratuïtament l'espai".

stats