Societat 16/03/2012

La Generalitat planteja ampliar el Parc Nacional d'Aigüestortes en 5.000 hectàrees, segons 'La Mañana'

El Govern vol desbloquejar una ampliació que fa prop de deu anys que es negocia amb els municipis

Ara
1 min
Parc Natural d'Aigüestortes

BarcelonaEl conseller Lluís Recoder explicarà aquest divendres, durant una visita al Pallars, en quin territori es preveu l'ampliació del Parc Nacional d'Aigüestortes, segons explica el diari 'La Mañana'. Tot i això, el diari afirma que bona part de les hectàrees noves podrien pertànyer als municipis pallaresos de Sort, València d'Àneu, Rialp i la Torre de Capdella, que eren els municipis més interessats a formar part del Parc.

Amb aquesta proposta, el Govern desbloquejaria una ampliació que fa prop de deu anys que es negocia amb els municipis i que cap conseller de la Generalitat ha pogut tirar endavant. El departament de Medi Ambient va recórrer, fins i tot, fa dos anys, a una consultoria externa perquè redactés un projecte d'ampliació del Parc.

Amb aquesta ampliació, Aigüestortes complirà un punt de la llei de parcs nacionals que fins ara no complia, que és que ha de tenir com a mínim 15.000 hectàrees d'extensió. De tota manera, tenia temps fins al 2015 per posar-se al dia en aquest punt.

stats