SOCIETAT
Societat 29/01/2012

La Generalitat vol pagar la traducció al català dels plets a Madrid

La consellera de Justícia de la Generalitat, Pilar Fernández Bozal, creu que el Govern té l'obligació de garantir els drets lingüístics dels seus ciutadans

Efe
2 min

BarcelonaLa Generalitat està disposada a assumir el cost de la traducció al català dels plets a Madrid, segons ha dit avui la consellera de Justícia de la Generalitat, Pilar Fernández Bozal, que creu que el Govern té l'obligació de garantir els drets lingüístics dels seus ciutadans.

En declaracions a Catalunya Ràdio, la consellera ha assegurat que ja ha parlat d'aquest tema amb el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, "perquè la Generalitat té la responsabilitat de garantir als seus ciutadans el dret d'opció quan han d'accedir als tribunals".

Respecte a les taxes que pretén aplicar la Generalitat als usuaris de determinats serveis de la justícia, Bozal ha manifestat la seva intenció de mantenir-les, al marge de les que pugui implantar l'Estat.

"Les nostres taxes són autonòmiques perquè són per al suport que la Generalitat dóna a la justícia en matèria de mitjans personals i materials, és a dir, que en aquest àmbit el ministeri no pot posar taxes", ha dit la consellera.

La consellera de Justícia va anunciar dijous passat que preveu recaptar entre 15 i 20 milions d'euros a l'any amb la imposició de taxes que gravaran amb fins a 120 euros els usuaris per la prestació de determinats serveis de la justícia.

L'endemà, Ruiz-Gallardón va dir que estava buscant suports per reformar la justícia i crear una nova taxa judicial per als recursos a partir de la segona instància i la introducció d'una presó permanent revisable.

Bozal ha aclarit avui que les taxes de la Generalitat no afectaran als usuaris de la jurisdiccional penal i social i se centraran en la jurisdiccions contenciosa-admnistrativa i civil, amb el pagament de 60 a 120 euros pels serveis.

Les taxes gravaran la prestació de serveis personals i materials, així com la utilització o aprofitament de béns i drets afectes de l'administració de justícia, ha dit Bozal.

stats