Polítiques socials
Societat 03/08/2011

La Generalitat acusa un tècnic d'haver penjat al web per error la 'carta fantasma' del PIRMI

Segons Benestar i Família, un funcionari va redactar i penjar sense cap supervisió un text atribuït a la presidenta de la Comissió del PIRMI. El text anunciava als ajuntaments que s'havia acabat el pressupost per als ajuts fins a final d'any

Sònia Sánchez
2 min

BarcelonaEl departament de Benestar i Família assegura haver identificat el tècnic, un funcionari de l'Institut Català d'Assistència i Seguretat Social (ICASS), que va penjar "per error" la carta que anunciava la suspensió fins a final d'any de la renda mínima d'inserció (PIRMI) per falta de pressupost. Segons la conselleria, aquest tècnic va redactar i va penjar la carta al web intern del departament, i l'atribuïa a la presidenta de la Comissió Interdepartamental de la Renda Mínima d'Inserció, Carmela Fortuny, sense que ella l'hi revisés -perquè és de vacances- ni tampoc la donés a validar a cap altre superior.

L'expedient que ha iniciat la Generalitat per aquest incident continua obert i encara no se sap què passarà amb aquest tècnic, però alguns portaveus de la conselleria atribueixen tot l'episodi a un malentès sense cap mala intenció.

Segons la versió del departament, la profusió de consultes rebudes per part dels ajuntaments per saber quins eren els canvis que s'instauraven en el PIRMI va portar aquest funcionari de l'ICASS a voler "resoldre tots aquests dubtes" i per això va penjar una carta al sistema web intern que comparteixen el departament i els serveis socials de tots els ajuntaments catalans.

Però l'explicació que en donava la carta era que la partida pressupostària per al PIRMI està esgotada, i que, per tant, es desestimen totes les sol·licituds per rebre aquesta ajuda a partir de l'1 de juliol, un contingut que Benestar i Família nega rotundament i que atribueix a un "error" del funcionari.

La polèmica carta, que va portar el portaveu del PSC, Joaquim Nadal, a acusar la Generalitat de voler suprimir les ajudes a la pobresa, ja s'ha despenjat d'aquest web i en lloc seu s'hi ha penjat un altre text, aquest cop sí, amb signatura oficial, del vocal de la Comissió Interdepartamental de la Renda Mínima, Rafel Arderiu. La nova carta assegura que la partida per al PIRMI als pressupostos "en cap cas està esgotada", sinó que "té caràcter ampliable", i explica que el que s'ha fet és aplicar unes "mesures de racionalització i revisió" d'aquesta ajuda.

stats