Societat 02/04/2014

La Genoveva, patrimoni de la ciutat

El vehicle, que participa al Ral·li Internacional de Cotxes d'Època de Sitges, s'exposa des de fa dos anys al pati de l'Ajuntament de Barcelona

Ara
2 min

BarcelonaDes de fa dos anys, els ciutadans poden admirar La Genoveva, el vehicle d'època de la ciutat, al pati de l'Ajuntament. És un dels que participa, per trenta-sisè any consecutiu, al Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona-Sitges. Els conductors veterans, Ignacio Oliva i Agustí Mulero, posen cura perquè funcioni.

I com acostumen a fer cada quinze dies, treuen el vehicle al carrer perquè circuli. Es tracta d'un Renault 11 HP fabricat a França el 1908 i matriculat el 1914. Havia estat propietat de fins a tres particulars diferents quan, el 1968, va passar a mans de l'Ajuntament. De seguida van veure clar que tenia unes característiques que el feien gairebé únic i se'n van fer càrrec de la restauració i la conservació, des d'aleshores fins a l'actualitat.

Els tallers municipals el van condicionar i posar a punt després que els responsables de llavors haguessin contactat amb la firma automobilística per aconseguir-ne peces autèntiques i disposar de tot l'esquema mecànic del vehicle. Era el 1971. El van batejar com La Genoveva, pel títol del film que el 1953 protagonitzava un cotxe molt similar a aquest.

Aquests dies, doncs, abans de la cita amb el Ral·li de Sitges, l'han deixat a punt. I tan bon punt els conductors l'han tret a la plaça Sant Jaume, l'expectació ha estat màxima. L'Ignacio Oliva, amb més de quaranta anys com a conductor a l'Ajuntament i jubilat des de fa poc, el conduirà aquest cap de setmana, com ho ha fet durant els darrers gairebé vint anys.

L'Ajuntament és un dels pocs organismes oficials que disposa d'un vehicle d'aquestes característiques. La Genoveva ha participat també, els darrers anys, a la desfilada de pilots del Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1, sense córrer gaire, però, ja que la seva velocitat màxima és de cinquanta-cinc quilòmetres per hora.

stats