Societat 28/03/2015

El copilot de Germanwings seguia un tractament per a problemes de visió

El tractament podria haver posat en perill la seva capacitat per treballar. 'Le Figaro' diu que havia perdut un 30% de la visió d'un ull

Ara
1 min
Andreas Lubitz, a la mitjà marató d'Hamburg del 2010. / GETTY IMAGES

BarcelonaAndreas Lubitz, el copilot de l'avió de Germanwings que es va estavellar contra els Alps, seguia un tractament per a la vista que podia haver posat en perill la seva capacitat per seguir treballant com a pilot, segons publica el 'New York Times', que cita dos funcionaris propers al cas. Es desconeix la gravetat d'aquest problema, i no es descarta que aquesta deficiència de visió pogués tenir una causa psicològica, segons el mitjà. Amb tot, 'Le Figaro' afirma que Lubitz havia perdut un 30% de la visió d'un ull.

Aquest dissabte, una exparella d'Andreas Lubitz també ha assegurat en declaracions al diari alemany 'Bild' que Lubitz li va dir l'any passat: "Un dia faré una cosa que canviarà tot el sistema i llavors tothom sabrà el meu nom i el recordarà". La noia assegura que mai s'hauria imaginat el que passaria, però que ara entén què va passar. "Es va adonar que, amb els seus problemes de salut, el seu gran somni de treballar a Lufthansa, de tenir una feina com a comandant de vols de llarga distància, era pràcticament impossible", assegura l'auxiliar de vol. "No va voler admetre que el seu gran somni de volar com a comandant s'havia acabat", sentencia.

stats