Societat 23/12/2014

Girona estrena la seva nova biblioteca pública, la més gran de Catalunya

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha estat un dels visitants en aquesta jornada d'obertura de l'equipament cultural, de 7.121 metres quadrats i un fons d'uns 300.000 documents.

Acn
2 min
Imatge de l'àrea infantil de la nova biblioteca de Girona, una de les més concorregudes en aquesta primera jornada / ACN

GironaDiàfana, gran, espectacular, pràctica, lluminosa o moderna. Aquests han estat alguns dels adjectius utilitzats pels primers usuaris de la nova biblioteca pública de Girona, la Carles Rahola, que aquest dimarts ha obert les portes al públic. La jornada d'avui ha servit per mostrar l'equipament a tothom que s'hi ha acostat mitjançant unes vistes guiades que s'han fet cada hora i perquè el personal de la biblioteca atengués els dubtes dels primers usuaris en temes com, per exemple, el sistema de devolució del material, com fer-se un carnet de soci o com consultar el catàleg de documents. La nova biblioteca gironina, la més gran de Catalunya, té 7.121 metres quadrats i un fons d'uns 300.000 documents.

Una de les persones que més han gaudit de l'estrena ha estat la directora de la biblioteca, la Lourdes Reyes, que durant tot el dia no ha parat de fer visites guiades per mostrar als usuaris els fruits d'un projecte "que ha estat llarg i intens". Reyes s'ha mostrat satisfeta perquè ja durant les primeres hores d'obertura s'ha demostrat que l'equipament "respon i té sentit" i perquè "la gent està contenta". En vista al futur, la directora ha recordat que tota biblioteca ha de tenir per objectiu "servir al seu entorn" i que és precisament això el que pretenen fer.

La nova biblioteca, situada a Emili Grahit, s'ha construït amb fons aportats per l'Estat. La Generalitat, que és qui la gestionarà, en va rebre les claus i la documentació tècnica el passat 1 de setembre, després de pactar amb el govern espanyol que abans d'obrir-la se n'adequarien els accessos.

Al llarg d'aquests mesos, els tècnics del Departament han dut a terme el trasllat i ordenació dels fons a un ritme de 5.000 documents de mitjana al dia. També s'han dut a terme les tasques per tal d'instal·lar les connexions de fibra òptica, ordinadors, armaris compactes per a la preservació de l'arxiu històric, maquinari necessari, senyalització de l'edifici, disseny i producció de la informació de les pantalles tàctils i del nou web de la biblioteca, i buidatge definitiu de l'antiga seu de la biblioteca, entre altres qüestions.

stats