Societat 20/11/2012

Els alcaldes de Girona i Figueres troben "inadmissible" la denúncia de l'Estat per organitzar trens per la manifestació de la Diada

Puigdemont i Vila han rebut aquest dimarts al matí la citació judicial per comparèixer el 14 de gener

Elisabet Escriche
1 min

BarcelonaLa delegació del govern de l'Estat a Catalunya ha presentat un contenciós administratiu contra els ajuntaments de Girona i Figueres per haver posat a disposició dels ciutadans dos trens per anar a la manifestació de l'11 de setembre a Barcelona. El govern espanyol es basa en un informe de l'advocacia de l'Estat per argumentar que un consistori no pot contractar trens per a una manifestació política. Els dos alcaldes han rebut aquest matí la citació judicial per la vista, que se celebrarà el proper 14 de gener.

Els alcaldes de Girona, Carles Puigdemont, i de Figueres, Santi Vila, han criticat durament l'actuació del govern espanyol en una roda de premsa que han dut a terme aquest migdia, de manera conjunta, a l'Ajuntament de Girona.

Segons Puigdemont, l'argument del contenciós és "polític i no jurídic". "Fa servir opinions polítiques, actituds polítiques i posicions determinades que fan un flac servei a la democràcia", ha recalcat l'alcalde de Girona.

El de Figueres ha carregat durament contra el govern del PP i ha dit que és "inadmissible" que els populars posin instruments de l'Estat al servei d'una causa partidista. "És inadmissible i innoble i, per tant, s'ha de reprovar amb totes les lletres de la paraula", ha afirmat Vila. L'alcalde de Figueres també ha fet una crida al "conjunt de demòcrates del país", siguin sobiranistes o no, perquè reprovin aquesta manera de procedir que "sense cap mena de dubte lesiona la confiança que tots hauríem de tenir".

Els dos alcaldes han insistit que els seus municipis tenen legitimitat per haver contractat els dos trens, ja que les dues poblacions van aprovar en sessió plenària formar part de l'Associació de municipis per a la independència.

stats