Societat 04/03/2013

El Govern promou el voluntariat com a via per millorar l'ocupació

La consellera Neus Munté defensa que els dos conceptes "no es donen l'esquena"

Auri Garcia Morera
1 min

BarcelonaEl departament de Benestar Social i Família i la Universitat Autònoma de Barcelona participen en un projecte europeu que treballa per promoure el voluntariat com a via per millorar l'ocupació. La consellera de Benestar, Neus Munté, defensa que els dos conceptes "no es donen l'esquena", ja que hi ha col·lectius amb "problemes d'ocupabilitat" que poden aprofitar el voluntariat per adquirir "hàbits" que els ajudin a trobar feina. En aquests casos, diu Munté, "la tasca dels voluntaris contribueix a fomentar la seva pròpia ocupació".

Munté ha defensat els projectes de voluntariat per millorar l'ocupació, aquest dilluns al matí, en una reunió de tots els socis internacionals del projecte Voluntaris per a l'Ocupació Europea (VERSO), finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea, que s'ha celebrat a Barcelona. Durant la seva estada a Catalunya, els socis dels projecte han sabut de primera mà els dos exemples de bones pràctiques catalans inclosos en la selecció europea.

El primer projecte, impulsat per la Fundació per a la Reinserció de les Dones (Ared), treballa amb dones procedents de centres penitenciaris. El segon, impulsat per l'entitat Voluntaris en Assessoria Empresarial (VAE), consisteix en la tutorització per part d'exempresaris de persones que busquen feina o volen posar en marxa el seu propi negoci.

stats