Societat 18/05/2016

El Govern unifica les dues taules d’emergència social

Oriol March
1 min
El Govern unifica les dues taules d’emergència social

BarcelonaEl Govern va aprovar ahir la creació de la Taula d’Emergència en l’Àmbit de l’Habitatge i la Pobresa Energètica, que s’encarregarà de “vehicular mesures concretes urgents” per a les persones afectades pels desnonaments i de fer front a la situació de les persones amb vulnerabilitat energètica a Catalunya, segons va explicar la consellera de la Presidència, Neus Munté. La nova taula, que fusiona les dues que ja hi ha havia -una de centrada en la pobresa energètica i l’altra destinada als desnonaments-, s’adscriu a la conselleria de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, i s’ha de constituir en el termini d’un mes.

Aquest organisme comptarà amb la participació, com a vocals, de l’Ajuntament de Barcelona, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), així com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), entre d’altres. Fa dues setmanes, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va convocar partits, entitats i ajuntaments per consensuar una actuació davant l’Estat arran del recurs del Constitucional contra la llei antidesnonaments. “Volem evitar una onada de desnonaments”, va assenyalar aleshores Puigdemont en una compareixença sense preguntes. La imatge era buscada, perquè representava “una resposta nacional de país” -segons repetien a Palau- davant d’un nou embat jurídic del govern en funcions de Mariano Rajoy.

“És impensable que una taula com aquesta s’impugni”, va apuntar ahir Munté. Segons el Govern, l’acord que permet la creació de la taula conjunta dóna compliment al mandat del Parlament previst en la resolució 17/XI, que instava l’executiu a fusionar els dos organismes existents.

stats