SOCIETAT
Societat 27/11/2011

La campanya del Gran Recapte ja supera les 700 tones d'aliments per als més necessitats

Les donacions encara es poden fer a través de la pàgina web del Banc dels Aliments i els caixers automàtics de La Caixa

Acn
2 min
El magatzem del Banc dels Aliments / PERE VIRGILI

BarcelonaLa campanya Gran Recapte, promoguda pel Banc dels Aliments, ha superat ja les 700 tones i espera complir l'objectiu de les 800. El president de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona, Antoni Sansalvadó, ha assegurat que la resposta "ha estat magnífica" i que l'"operació ha anat molt, molt bé". Quan encara queda molt material per comptabilitzar a tot Catalunya, Sansalvadó, ha confirmat que s'han superat els 700.000 quilos i es mostra convençut que s'assolirà l'objectiu. "Hem d'estar orgullosos perquè la solidaritat del poble de Catalunya és molt bona", ha expressat.

El Gran Recapte ja ha finalitzat, però les donacions es poden seguir fent a través d'internet i dels caixers automàtics. "Hem tingut una resposta magnífica tant a Barcelona com a tot Catalunya". Així ha valorat el president de l'entitat que ha impulsat el Gran Recapte, Antoni Sansalvadó, la recollida de menjar que va començar divendres. El Banc dels Aliments s'havia marcat la fita de les 800 tones, i segons Sansalvadó sembla que s'assoliran i de llarg. Uns 7.400 voluntaris repartits per tot Catalunya comptabilitzen aquest diumenge les tones i tones d'aliments que els ciutadans han donat per als que més pateixen la crisi.

Sansalvadó ho té clar: "Arribarem a l'objectiu que ens havíem proposat de les 800 tones. A les 700 amb tota seguretat ja hi hem arribat", ha dit a l'ACN, i preguntat per si es podrien fins i tot arribar a superar ha dit: "Jo crec que sí que passarem". Els ciutadans han fet les seves donacions a través dels supermercats, a tarvés d'internet i també des dels caixers automàtics. Encara queda molt material per comptar i classificar, com ara les donacions online, que es comptabilitzaran dilluns. Diverses empreses del món agroalimentari també han col·laborat amb el Gran Recapte. Fins i tot hi ha gent, ha comentat Sansalvadó, que està trucant per saber com pot fer donacions, ja que aquest dilluns els supermercats ja no faran recollida d'aliments.

Només al magatzem de Barcelona ja hi ha 160.000 quilos de menjar pesats, comptats i classificats, mentre que a Girona n'hi ha 100.000 i a Lleida 60.000, segons dades d'aquest diumenge a la tarda. Les dades definitives, però, se sabran dilluns.

stats