Societat 10/10/2016

La fabricació d'haixix va causar l'explosió en un pis de l'Hospitalet

Els Mossos d'Esquadra han detingut un dels dos ferits, l'altre es troba en estat crític

Ara
1 min
Balcó del  quart pis del número 27 del carrer Carmen Amaya, on hi va haver l'explosió

BarcelonaAl pis de l'Hospitalet on divendres hi va haver una explosió s'hi fabricava haixix a partir de marihuana. Durant el procés per fer resina d'haixix, a causa de la manipulació incorrecta del gas inflamable, segons els Mossos d'Esquadra, hi va haver una deflagració que va deixar dos homes ferits. Un, de 32 anys, va quedar detingut per un delicte contra la salut pública. L'altre està ingressat a la unitat de cremats de l'Hospital de la Vall d'Hebron, en estat crític.

L'explosió va passar al quart pis del número 27 del carrer Carmen Amaya poc abans de les cinc de la tarda. Va ser tan violenta que va fer caure al carrer una part de la façana i de la balconada i altres objectes del pis afectat. Un dels dos homes, el ferit crític, va caure al carrer per l'ona expansiva i al detingut el van trobar els Mossos a dins del pis, ferit lleu. La Guàrdia Urbana de l'Hospitalet va desallotjar els altres veïns de manera preventiva.

Quan els policies van trobar el ferit lleu a dins del pis es negava a marxar-ne i els tècnics dels Bombers que van fer la inspecció de l'immoble van determinar que l'explosió l'havia causada una manipulació imprudent del gas durant el procés de fabricació d'haixix, força perillós per la volatilitat dels gasos que s'han de fer servir. Els tècnics també van descobrir que el pis tenia el gas punxat i que no tenia el servei donat d'alta.

El detingut té set antecedents, va declarar a la policia, i encara ho ha de fer davant del jutge.

stats