Societat 01/08/2017

Hazte Oír hi torna, ara amb una avioneta homòfoba

L'associació ultracatòlica carrega contra les lleis LGTBI, amb el missatge "van pels teus fills"

Ara
1 min
El missatge homòfob d'Hazte Oir

BarcelonaL'associació ultracatòlica Hazte Oír, famosa pel seu autobús transfòbic, torna a la càrrega i ho fa aquesta vegada amb una avioneta. El president de l'entitat, Ignacio Arsuaga, ha explicat en un vídeo a YouTube que tenen la intenció de recórrer els cels de la costa mediterrània espanyola durant els propers quinze dies. El missatge que mostraran aquesta vegada és contra les lleis que garanteixen els drets dels col·lectius LGTBI. "Llei mordassa LGTBI: Van pels teus fills", diu la pancarta. Segons la teoria d'Hazte Oir, que també va repartir fulletons homòfobs a les escoles catalanes, aquestes lleis tenen com a objectiu "adoctrinar la sexualitat" dels menors perquè siguin gais.

Al febrer, els impulsors d'Hazte Oír van aconseguir un gran ressò després de mobilitzar un autobús transfòbic amb què pretenien recórrer diverses ciutats espanyoles. "Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin. Si neixes home, ets home. Si neixes dona, seguiràs sent-ho", deia el missatge.

A Catalunya, la Generalitat va obrir un expedient i va trametre el cas al fiscal de delictes d'odi. A Madrid, la presidenta de la comunitat, Cristina Cifuentes, també va traslladar l'assumpte a l'Advocacia de Madrid. Davant l'allau de crítiques, des de la plataforma Hazte Oír van reivindicar la seva campanya contra "les lleis d'adoctrinament sexual" i van assegurar que els seus missatges s'emparen en la llibertat d'expressió, "cada vegada més amenaçada pel lobi gai".

stats