Societat 12/06/2019

L'ICS cessa el gerent de l'Hospital de la Vall d'Hebron

Fonts sanitàries neguen que el relleu es degui a "motius polítics"

Ara
1 min
La façana de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, en una foto d'arxiu

BarcelonaL'Institut Català de la Salut (ICS) ha cessat el gerent de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, Vicenç Martínez Ibáñez, en una decisió que es farà efectiva a finals d'aquest mes i que diverses fonts atribueixen a "motius polítics", segons Europa Press. Tot i això, fonts de l'ICS han negat a l'ARA que el relleu es degui a aquesta raó.

Des de l'ICS han parlat d'un relleu a causa d'un nou enfocament en l'organització de l'hospital més gran de Catalunya, que "comença un cicle que requereix un nou lideratge en un dels centres més importants del país". La institució ha agraït la feina feta per Martínez els últims anys al centre, que dirigeix des del 2015, i ha destacat que durant la seva gerència l'hospital ha posat en marxa "espais pioners" com el bloc quirúrgic, la 'smart UCI' i l'inici del projecte de transformació del campus.

A més d'aquest nou enfocament, l'Hospital de la Vall d'Hebron optarà per la innovació al servei del pacient, i la creació d'una aliança de grans hospitals europeus, han dit fonts de l'ICS. Martínez havia impulsat un procés de creixement i modernització del campus i les seves instal·lacions, amb una escala més humana, que comptés amb un nou edifici logístic (que inclourà una cuina i costarà 30 milions d'euros), i obres de millora a les consultes externes i urgències.

stats