Societat 30/03/2020

L'impacte del coronavirus, municipi a municipi

El covid-19 s'ha escampat de manera significativa per municipis de la Noguera, l'Urgell, el Pallars Jussà o la Segarra

Auri Garcia Morera
2 min

Barcelona[Si utilitzes una aplicació mòbil, fes clic aquí per veure aquest mapa interactiu]

L'impacte del covid-19 està repartit per gran part del territori català, tot i que de manera desigual. La Generalitat ha publicat aquest dilluns les primeres dades per municipis, que aporten més detall per a les zones amb menys densitat de població que les publicades dissabte per àrees bàsiques de salut.

Al marge de la Conca d'Òdena i de l'àrea metropolitana de Barcelona, de les quals ja es tenien més detalls, el covid-19 s'ha escampat de manera significativa per diversos municipis de la Noguera, l'Urgell, el Pallars Jussà o la Segarra.

A la Noguera destaquen Balaguer, amb 45 casos, i sobretot Àger, amb 29 casos per a una població de 588 habitants. A l'Urgell, Tàrrega, amb 21 casos, i sobretot la Fuliola, amb 26 casos per a una població de 1.248 habitants. La Pobla de Segur en té 26 casos, i Cervera, 20.

A Osona, després de Vic, Manlleu i Torelló, destaca Sant Hipòlit de Voltregà, amb 21 casos per a una població de 3.484 habitants. A l'Aran, Viella en té 25 casos per a 5.559 habitants. A les Garrigues i al Pallars Jussà no hi ha municipis amb taxes gaire altes, però sí una afectació significativa en conjunt.

[Entra aquí per conèixer les dades del coronavirus a Catalunya, Espanya, Europa i el món]

Aquest dilluns al matí encara hi havia 170 municipis, que en conjunt sumen més de 215.000 habitants, sense cap cas confirmat. Es concentren, sobretot, l'extrem nord i sud, a les comarques de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Tarragonès, l'Alt Camp, el Baix Camp i el Priorat.

Tarragona i Reus, amb més de 100.000 habitants cadascuna, tenien aquest dilluns al matí menys de 50 casos confirmats, amb una taxa de casos per cada 100.000 habitants molt més baixa que la del conjunt del país.

Figueres, amb prop de 50.000 habitants, tenia només 6 casos confirmats, i Palafrugell i Roses, amb al voltant de 20.000 habitants, només 1 cas confirmat. Els municipis més grans sense casos eren Torroella de Montgrí i Calonge, tots dos amb més de 10.000 habitants i encara cap cas confirmat.

stats