Publicitat
Publicitat

Els impulsors de la T-11 esperen que generi més de 15.000 viatges gratuïts cada dia

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, la promotora de la iniciativa, creu que funcionarà com a mesura de pressió contra la pujada del preu del transport públic

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), promotora de la iniciativa T-11, que consisteix a regalar la targeta T-10 acabada perquè algú aprofiti el temps que resta de la desena validació, estima que aquesta iniciativa permetrà que es realitzin 15.000 viatges gratis. "La T-11 tindrà un efecte real en el transport públic i serà una mesura de pressió perquè l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) reaccioni, vegi com és d'impopular la seva mesura de pujada tan abusiva del transport, la més alta d'Espanya i la rectifiqui", ha assegurat el promotor de la iniciativa Joan Maria Soler.

La FAVB calcula que, si només una de cada deu de les 150.000 persones que cada dia acaben la seva targeta T-10 la lliura a algú perquè aprofiti el temps que resta des de la seva desena validació, es poden realitzar més de 15.000 viatges gratis al dia, 2.000 més que els que sumen aquells que es colen al metro. Soler ha posat èmfasi en què, a més d'expressar la crítica a la pujada del transport públic, amb la T-11 es pretén fomentar la solidaritat en un moment de crisi i posar en marxa sistemes d'ajuda mútua. La T-10 és la targeta més utilitzada en el transport metropolità Barcelona i també la que més ha incrementat el seu preu (12 %). És una targeta multipersonal i integrada que permet tres transbordaments en una hora i quart en una zona.


Joan Maria Soler ha explicat que en només dues setmanes més de 216.000 persones "un nombre increïblement alt" han visitat el bloc  on s'explica què és la T-11 i en què consisteix aquesta iniciativa contra la pujada del preu del transport públic. Malgrat la bona acollida de la T-11, l'ATM encara no s'ha posat en contacte amb la FAVB, cosa que Solé interpreta com el reconeixement que "és difícil avortar aquesta iniciativa perquè és absolutament legal".

Jordi Herrera, del grup d'investigació Senda de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), creador de l'aplicació per a mòbil Incidències 2.0,que informa  de problemes a la xarxa de transport, ha explicat que ha estat relativament "senzill" donar cabuda a una funcionalitat que permet saber si a la zona en què et trobes hi ha una T-11 activa. L'aplicació Incidències 2.00 es pot descarregar gratuïtament en telèfons amb cobertura d'internet Android i iPhone i des de la setmana passada incorpora la funció T-11, encara que en iPhone no funcionarà fins que s'actualitzi aquesta setmana.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de