SOCIETAT
Societat 26/07/2012

L'incendi podria quedar controlat aquest dijous si no varien les condicions meteorològiques

Uns 400 efectius dels bombers han treballat tota la nit a la zona

Laura Díaz-roig
1 min
Gràfic de la situació del foc de la Jonquera el dimarts 25 de juliol a la tarda / ESTHER UTRILLA

BarcelonaL'incendi de l'Alt Empordà, que crema des de diumenge i que el vespre de dimarts va entrar en fase de control, es va mantenir aquest dimecres estable tot el dia, malgrat la intensitat del vent de marinada que va bufar durant la tarda.

Els agents rurals patrullen des d'ahir el terreny per mesurar exactament l'afectació del foc -valorada, de moment, en 13.963 hectàrees-, ja que hi ha parts de l'interior del perímetre que no estan cremades. Les petites fumaroles i revifades de la tarda es van controlar sense problemes.

Uns 400 efectius dels cossos d'extinció han treballat tota la nit de dimecres i la matinada de dijous remullant el perímetre i assegurant la totalitat dels quilòmetres afectats, i estaran emetents a la meteorologia. Al llarg de les properes hores es podria donar definitivament per controlat i demà divendres per extingit.

Els mitjans aeris han aprofitat fins els últims minuts de llum per atacar especialment el tram entre Terrades i Boadella, que és el que ha donat més problemes.

Tot i les bones previsions, els bombers no abaixaran la guàrdia fins que el foc estigui extingit, ja que les condicions meteorològiques i l'estat dels boscos són complicats. Els dos incendis de l'Empordà han deixat quatre morts i sis ferits ingressats a l'hospital, un d'ells encara en estat greu.

Representants de la Generalitat van recórrer aquest dimecres els diferents municipis de la zona per començar a avaluar els danys.

stats