SOCIETAT
Societat 09/03/2012

Foc al Pirineu: 2.300 hectàrees arrasades i dos incendis actius, a Gerri de la Sal i Castanesa

Els focs mantenen desplaçades un centenar de dotacions aèries i terrestres dels Bombers de la Generalitat. El de Castanesa és el més devastador i ja ha cremat 1.500 hectàrees

Ara
2 min
L'incendi de Castanesa, a la Franja de Ponent / EFE

BarcelonaEl conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, és optimista i espera controlar abans d'acabar el dia dos incendis més al Pirineu. L'incendi de Gerri de la Sal (Pallars Sobirà) no es podrà apagar, com a mínim, fins demà. Els focs han cremat 800 hectàrees de zona boscosa, segons l'última revisió, que rebaixa la xifra de 1.200 que s'havia donat a primera hora del matí. Aquest divendres bufa menys el vent, i això pot facilitar la feina dels bombers. El de Castanesa és el més devastador i ja ha cremat 1.500 hectàrees.

Els incendis de Montanisell i Viu de Llevata estan controlats, mentre que els de Calbinyà està en fase de control i el de Gerri de la Sal encara està actiu i es manté activat, en fase d'emergència el pla INFOCAT.

Gerri de la Sal, al Baix Pallars

El foc continua actiu i hi treballen una cinquantena de vehicles terrestres i un mitjà aeri. Les ràfegues de vent, no tan fortes com ahir, però persistents, i les característiques del terreny dificulten l'extinció. La superfície afectada, de moment, és de 385,21 hectàrees, la majoria al municipi del Baix Pallars.

Viu de Llevata, al Pont de Suert

Pocs minuts abans de dos quarts de set de la tarda l'incendi s'ha donat per controla després de cremar unes 250 hectàrees de vegetació, la majoria de les quals al Pont de Suert, però també a Tremp. Encara hi treballen 25 dotacions terrestres i 2 mitjans aeris.

Calbinyà, a les Valls de Valira

El foc s'ha donat per controlat cap a dos quarts de cinc de la tarda d'aquest divendres després que ha cremat més de 120 hectàrees de massa arbrada, matollar i pastures, totes pertanyents al municipi de Valls de Valira. Hi treballen 11 dotacions dels Bombers.

Montanisell, a Coll de Nargó

El foc està controlat, tot i que no es disposen de dades sobre la superfície d'afectació. Encara hi treballen 4 dotacions que remullen tot el perímetre i revisen els punts calents de l'interior.

Castanesa, a la Franja

Després d'apropar-se a Vilaller, l'incendi de la Franja, que manté desplaçades unitats de bombers de l'Aragó, Catalunya i Navarra, ha cremat ja 1.500 hectàrees, està actiu i ha obligat a desallotjar un centenar de veïns.

stats