Societat 10/06/2011

Els 'indignats' decidiran aquest vespre el futur de l'acampada

Pretenen aturar les retallades amb un cordó humà que impedeixi l'accés dels diputats al Parlament

Redacció
2 min
Participants de l'assemblea d'ahir a la plaça Catalunya/ ACN

BarcelonaEls 'indignats' centren els seus esforços en la votació dels pressupostos que començarà al Parlament de Catalunya el 15 de juny. El 14 a les set de la tarda convoquen una 'acampada' al parc de la Ciutadella que servirà per preparar l'acte central de la mobilització previst per al dia següent al matí: un cordó humà d''indigants' per "aturar les retallades en els serveis socials". L'indignat Hibai Arbide ha subratllat que es tracta d'una acció "massiva i pacífica" que no és susceptible de ser interpretada com un problema d'"ordre públic", en al·lusió al fet que aquesta podria ser inici d'un nou enfrontament entre manifestants i policia ja que la protesta vulnera l'ordenança municipal de Barcelona.

L'acampada de Barcelona perd poc a poc l'interès a la plaça de Catalunya, cada vegada més governada per 'okupes' que tenen poc a veure amb els orígens del moviment d''indignats', i se centra ara en les protestes previstes per la setmana que ve, després que avui tornaran a votar sobre el futur de l'acampada. D'entrada l'agenda és la següent: el dia 14 acampada al parc de la Ciutadella, el dia 15 cordó humà davant del Parlament i el dia 19 manifestació.

"Diumenge vam decidir que acabàvem l'acampada nocturna i encara som aquí". D'aquesta manera s'exclamava un dels 400 participants de l'assemblea que els indignats van celebrar dimecres a la plaça Catalunya de Barcelona. Les opinions sobre la continuïtat o no de l'acampada a la plaça són diverses. Diumenge ja es va votar sobre aquesta qüestió, però alguns lamenten que, malgrat que es va aprovar dissoldre l'acampada durant la nit, aquesta decisió no s'ha acomplert. N'hi ha que creuen que és millor traslladar les protestes als barris i d'altres creuen que cal seguir acampats perquè sinó el moviment del 15-M perdria força. Entremig hi ha els partidaris de continuar amb l'acampada durant el dia però desmantellar-la a la nit. Sigui com sigui, els indignats van decidir ajornar fins demà la decisió sobre la protesta a la plaça Catalunya.

stats