Societat 20/02/2018

Justícia Militar investiga un cas de presumpte assetjament a una soldat de la base de Sant Climent Sescebes

També s'han obert diligències per dues denúncies més a Saragossa i Mallorca

Ara
2 min
Militars realitzen un exercici de simulació de combats en zona urbanitzada a la base Álvarez Castro de Sant Climent Sescebes / ACN

BarcelonaPoques setmanes després que una soldat destinada a Màlaga denunciés que va ser drogada i violada per un grup de soldats companys seus amb els quals havia sortit a fer cerveses, el ministeri de Defensa ha fet públic que la justícia militar investiga tres casos de presumptes assetjaments en diferents bases militars. Un d'ells afecta la base de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà). Es tracta d'una soldat que està de baixa mèdica i que ha decidit rescindir el seu contracte amb l'exèrcit, després que un company suposadament l'assetgés sexualment i després de rebre pressions professionals per part d'uns altres soldats.

Segons publica l'agència Efe, va ser un capità del regiment Arapiles 62 de la base empordanesa qui va denunciar el cas a principis d'octubre. Li va estranyar que la soldat no hagués sol·licitat renovar el contracte després del seu primer any i quan va parlar amb ella, la dona li va explicar els presumptes assetjaments patits. El capità en va informar el cap de l'estat major de l'exèrcit, que va obrir un expedient disciplinari a dos militars. Paral·lelament, el jutjat togat militar territorial 31 de Catalunya va obrir una investigació preliminar.

Dues investigacions més a Palma de Mallorca i Saragossa

El segon cas es va començar a investigar a finals de novembre passat, després que una soldat del regiment 47 de Palma de Mallorca demanés la baixa pel presumpte assetjament sexual al qual l'hauria sotmès presumptament un tinent. El jutjat togat militar territorial 33 de Mallorca ha obert una investigació i la Comandància General de les Balears ha canviat el militar de destí. La dona també ha demanat rescindir el contracte.

El tercer cas arrenca fa una setmana, el 13 de febrer, després que una cadet de quart any de l'Acadèmia General Militar de Saragossa denunciés que un cadet de primer any l'havia assetjat sexualment el dia abans. A aquest militar el van arrestar durant 48 hores. Ara el jutjat togat militar territorial número 32 de Saragossa ha obert diligències.

stats