Societat 22/04/2016

Avalots a la UAB i un mosso i un vigilant ferits per la irrupció de neonazis

El grup d'una quinzena d'ultres era a la universitat arran d'un acte informatiu de Societat Civil Catalana, que se n'ha desmarcat

Ara
2 min

BarcelonaUn agent de paisà dels Mossos d'Esquadra i un vigilant privat han acabat ferits per l'impacte d'una ampolla aquest migdia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en els avalots que ha causat la irrupció al campus d'una quinzena de neonazis, segons l'ACN. El secretari general de la CGT i professor de prehistòria Ermengol Gassiot els ha identificat com a membres d'un conegut grup que ha causat problemes els darrers mesos a Sabadell i, de fet, enganxaven adhesius contra un casal ocupat d'aquesta població. També els han enregistrat fent la salutació nazi.

El grup de neonazis ha anat a la universitat arran d'un acte de l'entitat unionista Societat Civil Catalana (SCC), que havia anunciat que faria una paradeta informativa al campus. L'entitat havia denunciat que fa uns dies, en una acció similar, uns estudiants havien arrancat una bandera espanyola de la parada i l'havien estripat amb una navalla. Aquesta vegada vigilants privats de la universitat han protegit en tot moment la parada de l'entitat, fent un cordó de seguretat entre els membres de SCC i els neonazis d'una banda, i els estudiants que els increpaven de l'altra.

Els vigilants de seguretat han pogut controlar els primers moments de tensió però al cap d'una estona s'hi han afegit els antiavalots dels Mossos d'Esquadra, tal com es pot veure al vídeo de la notícia. Quan l'acte ja s'havia acabat i els policies anaven a escortar els neonazis fora de la universitat hi ha hagut corredisses i alguns membres dels dos grups han topat. Ha estat llavors quan una ampolla llançada cap on eren els estudiants ha impactat al cap d'un policia de paisà.

Societat Civil Catalana s'ha desmarcat dels incidents i s'ha distanciat del grup dels neonazis equiparant-los amb els independentistes:

L'equip de govern de la UAB ha "condemnat sense pal·liatius els fets violents ocorreguts" aquest divendres al migdia i ha expressat el seu "rebuig absolut a les ideologies totalitàries a la universitat". La universitat ha informat que l'associació estudiantil Societat Civil Catalana-UAB havia instal·lat una carpa per informar de les seves activitats a l'entrada de la Facultat d'Economia i Empresa i que l'equip de govern ja havia reforçat la vigilància i seguretat "per tal de garantir la seguretat de les persones i el seu dret a la llibertat d'expressió".

stats