Societat 04/04/2017

Jaume Casals, reelegit rector de la UPF

Ha guanyat les eleccions en obtenir el 62,6% dels vots. La participació ha estat del 25%

Núria Martínez
1 min
El rector de la UPF, Jaume Casals

BarcelonaJaume Casals ha guanyat les eleccions a rector de la UPF en obtenir el 62,6% dels vots. Aquest resultat li permetrà revalidar mandat i seguir com a rector de la UPF durant 4 anys més. L’altre candidat, el catedràtic de farmacologia Josep Eladi Baños, ha aconseguit el 37,4% dels vots.

La participació global registrada ha estat del 24,97%, prop de 18 punts més que a les eleccions del 2013. Per sectors de la comunitat universitària, Casals ha obtingut més suport de tot el professorat i dels estudiants de màster i doctorat, mentre que Baños ha obtingut més suports entre els estudiants de grau i entre el personal d’administració i serveis.

La particularitat respecte a les anteriors eleccions a rector és que en aquesta ocasió la votació ha sigut totalment electrònica, igual que en altres eleccions passades recents com les eleccions de delegats de curs o les eleccions al claustre universitari. Els comicis han tingut lloc del 30 de març al 4 d’abril.

Jaume Casals ha estat rector des del 2013. Prèviament havia sigut degà de la Facultat d'Humanitats (2000-2001), vicerector de doctorat (2001-2005) i postgrau i vicerector de professorat (2005-2009). Casals ha estat membre del Col·legi de Filosofia de Barcelona i director de l'Institut d'Humanitats de Barcelona.També ha codirigit la revista 'Avenç' i ha estat col·laborador i membre del consell editorial de diferents col·leccions científiques internacionals.

stats