Societat 20/02/2013

Josep Anton Planell, proposat com a nou rector de la UOC

El Patronat de la Fundació de la universitat ha decidit aquest dimecres per unanimitat apostar per la seva candidatura

Ara
2 min
Josep Anton Planell

BarcelonaEl professor Josep Anton Planell (Barcelona, 1951) és el nou candidat a rector de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). El Patronat de la Fundació de la UOC, reunit aquest dimecres, ha decidit per unanimitat proposar Anton Planell com a rector, després d'haver completat el procés de selecció. El candidat serà escoltat pel Consell Assessor i una representació del professorat de la UOC el pròxim 28 de febrer. L'informe que en resulti es remetrà al Patronat perquè en formalitzi el nomenament. Aquesta reunió tindrà lloc la primera quinzena del mes de març. I, a continuació, la proposta de nomenament haurà de ser ratificada per la Generalitat.

Amb aquesta ratificació, es posarà el punt final a un procés que va començar el març passat, quan el mateix Patronat va designar una comissió que es va encarregar de nomenar un comitè de catedràtics que s'ha ocupat de seleccionar les candidatures finalistes. El procés ha acabat amb la proposta que Josep Anton Planell sigui la màxima autoritat acadèmica de la UOC els propers set anys.

Quan es faci oficial el nomenament, s'obrirà un període de traspàs que es completarà quan el nou rector assumeixi plenament les seves funcions. En aquest sentit,

El Patronat agraeix a l'anterior rectora, Imma Tubella, i a les persones que han format part del seu equip de govern durant el mandat la seva tasca i dedicació.

Josep A. Planell Estany és llicenciat en física per la Universitat de Barcelona (1975) i doctor en ciència dels materials per la Universitat de Londres (1983). Des de l'any 1992 és catedràtic del departament de Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya. Actualment, és director de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), creat al desembre del 2005 i vinculat a la UPC.

stats