Societat 19/09/2017

El jutge arxiva el cas de l'accident de Freginals

La interlocutòria exculpa el conductor de l'autocar

Ara
1 min
Imatge de l'accident d'autocar a Freginals

BarcelonaEl jutge ha acordat l'arxiu, un cop practicades totes les diligències, del cas de l'accident d'autocar de Freginals que, la matinada del 20 de març del 2016, va provocar la mort de 13 estudiants d'Erasmus. En la interlocutòria, el magistrat del jutjat d'instrucció número 3 d'Amposta exculpa el conductor de l'autocar, a qui s'investigava per 13 possibles delictes d'homicidi imprudent i dos de lesions imprudents. El conductor va declarar com a investigat al febrer i va assegurar que no es va quedar adormit en cap moment, que havia respectat els temps de descans i que, en el moment de l'accident, va perdre el control del vehicle per la part posterior.

L'escrit del jutge recull que el conductor portava al volant, en el moment del sinistre, una hora i 47 minuts i que s'havien respectat els temps màxims de conducció sense pausa establerts. Remarca, també, que un estudi ha certificat que l'autocar funcionava correctament i s'acredita, també, que el conductor no parlava per telèfon en el moment del xoc.

La interlocutòria conclou que no hi ha nous elements que es puguin entendre com una prova contra el conductor i que, per tant, arxiva el cas de manera provisional.

stats