Societat 03/11/2016

La jutge no veu indicis per culpar el marit de l'explosió de Premià

Creu que no es pot saber qui va manipular la instal·lació del gas que va provocar la deflagració

Ara
2 min
Façana de l'edifici de Premià on hi ha hagut l'explosió que dóna al pati de l'illa de cases

BarcelonaLa jutge de violència masclista que s'havia fet càrrec de la investigació sobre l'explosió de gas de Premià de Mar ha arribat a la conclusió que va ser provocada, però no creu que es pugui culpar el marit de la víctima, que també va acabar morint com a conseqüència de les cremades. Per això ha tornat a enviar el cas al magistrat que el portava inicialment.

En la deflagració del 18 de setembre va morir una dona i 17 persones més van quedar ferides –entre les quals, el marit de la víctima, que va acabar morint dies després a l'hospital a causa de les ferides.

Falta de proves

La jutge ha analitzat l'informe dels Bombers de la Generalitat i el de la inspecció ocular dels Mossos d'Esquadra. Assegura que hi ha prou proves per pensar que la instal·lació del gas del pis on es va produir la deflagració va ser manipulada, però no per saber qui ho va fer.

La tesi dels Mossos d'Esquadra, després d'inspeccionar el pis i parlar amb testimonis, és que va ser l'home qui va manipular la canonada per matar la dona. Els agents van haver d'esperar setmanes per poder inspeccionar l'habitatge, que va quedar en molt mal estat a causa de l'explosió.

Tot i així, encara s'ha d'incorporar a la causa l'informe pericial. La decisió de la jutge de retornar el cas al primer magistrat que l'havia portat no és ferma, i les parts poden presentar recurs.

Les 36 famílies que vivien a l'edifici on es va produir la deflagració encara no han pogut tornar a casa seva, perquè el bloc va quedar en molt mal estat. Algunes han trobat un lloguer temporal i altres són a casa de familiars i amics.

stats