Societat 09/05/2015

Jutgen l'expresident de la Creu Roja de Banyoles acusat de prostitució de menors i abusos sexuals

Joaquim Homs, que s'enfronta a 18 anys de presó, està acusat d'aprofitar-se de joves sense recursos que necessitaven feina o regularitzar la seva situació al país

Acn
2 min

GironaL'expresident de la Creu Roja de Banyoles que s'enfronta a 18 anys de presó per prostituir i abusar sexualment de tres menors s'asseurà, a partir d'aquest dilluns, al banc dels acusats del Jutjat penal número 3 de Girona. El fiscal sosté que Joaquim Homs escollia les víctimes entre joves sense recursos que necessitaven aconseguir feina o regularitzar la situació al país. Prevalent-se del seu càrrec, els oferia ajuda i, a canvi, els "exigia" que es deixessin tocar, petonejar i accedissin a dutxar-se o a dormir amb ell. Fiscal i acusació particular volen pagui entre 9.000 i 10.000 euros a cadascuna de les víctimes com a indemnització i, en cas de no tenir diners, que ho assumeixi la Creu Roja.

El judici contra l'expresident de la Creu Roja, Joaquim Homs, està assenyalat per als dies 11, 12 i 13 al Jutjat penal 3 de Girona. El fiscal sosté a l'escrit de conclusions provisionals que, al llarg dels anys 2007, 2008, 2009, 2010 i 2011, Joaquim Homs es va aprofitar del seu càrrec com a president de la Creu Roja al Pla de l'Estany per contactar amb els joves, a qui oferia "ajuda i influències" per proporcionar-los una feina i aconseguir legalitzar la seva situació al país. També els oferia contractar-los a la Creu Roja o, en un dels casos, ajuda per solucionar un problema de vista.

A canvi d'ajuda, invitacions i regals, l'acusat utilitzava la seva situació de prevalença sobre els nois i "els exigia que mantinguessin amb ell diverses conductes sexuals". Segons apunta el fiscal, Homs els "exigia" que es deixessin petonejar a la boca, que es dutxessin amb ell, que l'ensabonessin i li fessin massatges, que dormissin amb ell despullats i que es deixessin tocar els genitals. A més, sosté el fiscal, a un dels nois també el va forçar a masturbar-lo.

"Això succeïa essencialment al domicili de l'acusat", apunta el fiscal però afegeix que els tocaments i abusos també es van produir a les oficines que la Creu Roja del centre de la població, unes altres dependències situades a la sortida de Banyoles en direcció a Serinyà o, fins i tot, dins d'ambulàncies.

stats