Societat 19/12/2011

Els afectats de l'Aldea poden actualitzar les seves llibretes a partir d'avui

Podran treure fins a 1.000 euros dels comptes corrents. Tot i això, els afectats demanen responsabilitats

Efe
2 min
Periodistes i fotògrafs davant la façana de l'oficina de la secció de crèdit de la Cooperativa Agrícola de l'Aldea.

L'AldeaEls afectats per la falta de liquiditat de la secció de crèdit de la cooperativa de L'Aldea poden dirigir-se a partir d'aquest dilluns a l'oficina i actualitzar les seves llibretes, segons ha informat el president de la Plataforma d'Afectats, Ramon Carles. De moment, podran treure un màxim de 1.000 euros dels seus comptes corrents.

La Plataforma d'afectats pel col·lapse de la secció de crèdit de la cooperativa de l'Aldea va informar divendres passat als socis de la reunió mantinguda en el departament d'Economia i Finances de la Generalitat, on se'ls va comunicar l'auditoria realitzada a la cooperativa i es van establir els terminis del desbloqueig dels comptes.

Per això, els representants de la plataforma d'afectats insisteixen en què és vital que els socis actuïn amb ordre i siguin conscients de les prioritats a l'hora d'anar a retirar els seus diners per a així intentar evitar col·lapses.

A més, els afectats per la secció de crèdit segueixen sol·licitant que es depurin les responsabilitats que han portat la cooperativa al col·lapse.

L'alcalde de L'Aldea, Dani Andreu, ha agraït als afectats "la seva conducta exemplar per torejar una situació que ha posat a prova la pau social del municipi".

Així, la secció de crèdit de la Cooperativa ja tindrà la relació amb els saldos actualitzada de tots els socis, que entre demà dimarts i dimecres podran començar a signar la liquidació dels comptes a la vista.

Per divendres està previst que l'oficina de La Caixa de L'Aldea disposi d'un compte a nom de la Cooperativa (amb un mínim d'1,1 milions d'euros) per tornar com a mínim els primers 1.000 euros a cada afectat, que els rebran o en xec o en un compte en aquesta entitat financera.

Es preveu que, de cara al primer trimestre del 2012, l'oficina pugui tornar la totalitat dels diners encara pendents dels dipòsits a la vista i gairebé la meitat dels dipòsits a termini.

stats