Societat 05/12/2014

L'acord de Barcelona per a la rebaixa de la T-10 afectarà les 6 zones del sistema tarifari

Consulta els preus de les targetes de deu viatges de cara al 2015

Ara
1 min
El metro de Barcelona / ACN

BarcelonaEl pacte entre CiU i PSC per a l'aprovació dels pressupostos de Barcelona per al 2015 va culminar dijous amb l'anunci de la rebaixa del preu de la T-10 un 3,4%. És a dir, que a partir de l'1 de gener aquest títol de transport passarà dels 10,30 euros actuals als 9,95. El departament de Territori i Sostenibilitat ha confirmat aquest divendres que el percentatge de rebaixa d'aquest títol de transport afecta a les 6 zones del sistema tarifari.

Repassem quin serà el preu de la T-10 en funció del número de zones:

Taula de preus de la T-10 segons la zona

La conselleria també ha informat que el preu de la T-Trimestre per als aturats que acreditin estar en aquesta situació també es rebaixa, a diferències de la T-Trimetre normal, que es queda congelada. Aquesta T-Trimestre per a aturats té un preu equivalent al cost de tres T-10. És a dir, que a partir d'ara costarà 29,85 euros, enlloc del 30,90 actuals.

El departament que dirigeix Santi Vila, que ja va confirmar en una entrevista a l'ARA que els preus del transport públic no pujarien el 2015, recorda que tots aquests anuncis hauran de ser aprovats pel consell d'administració de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que es reunirà per fixar les noves tarifes el divendres 12 de desembre.

stats