Societat 04/05/2018

L'acusació d'adoctrinament apunta ara cap a la festa major de Badalona

El protagonista de la celebració d'enguany està empresonat en una cel·la amb el número 155

Agències
2 min
El dimoni de Badalona empresonat pel 155.

BarcelonaEl PP i Cs de Badalona no participaran en la popular Cremada del Dimoni de la ciutat, que és el símbol de les Festes de Maig de la localitat, ni en els actes institucionals previstos amb motiu de la celebració, que comença avui. Les dues formacions han anunciat aquesta decisió perquè afirmen que l'Ajuntament de la ciutat ha "polititzat" la celebració escollint com a protagonista d'enguany la figura d'un dimoni vestit de pres i tancat en una cel·la amb el número 155 a la part frontal. "És una vergonya i una irresponsabilitat que l'alcaldessa polititzi fins i tot una festa com la del Dimoni i ens expulsi a més d'un 70% dels ciutadans", va denunicar el president del PPC i regidor badaloní, Xavier García Albiol.

Fonts municipals han advertit que l'elecció de la figura és el resultat d'un procés participatiu i que no hi ha "cap intenció de càrrega política".

Xavier García Albiol va afirmar que amb el Dimoni d'aquest any el govern local "demostra que no té límits en el seu intent de posar al servei del procés independentista tant l'Ajuntament com les festes, que sempre han sigut per a tots els veïns". El popular va lamentar la situació i va dir que "més d'un 70% dels ciutadans de Badalona se senten expulsats de la principal festa de la ciutat per l'obsessió de l'alcaldessa de contaminar-ho tot amb la seva ideologia política".

Per la seva banda, el regidor de Cs Juan Miguel López va anunciar que la formació tampoc estarà present en la Cremada del Dimoni, que es farà el pròxim 10 de maig, ja que "el govern municipal l'ha polititzat de tal manera que perjudica la unió de tots els veïns en aquests actes festius".

Des del govern local, el tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Badalona, Josep Téllez, va recordar que el disseny d'aquesta figura festiva es tria a través d'un procés participatiu en el qual poden participar tots els veïns. "El Dimoni ha de fer una al·legoria metafòrica sobre l'actualitat", ha comentat Téllez, que adverteix que "el tema dels presos polítics i l'article 155 és evident que té una importància en l'actualitat i per això s'ha vist reflectit aquest any en el Dimoni".

stats