SUCCESSOS
Societat 20/04/2015

Un agressor de 13 anys en el cas de l'Institut del barri de Navas

El jove estudiant de segon d'ESO era un aficionat a les armes i a la sèrie 'Another'

Elisabet Escriche / Lara Bonilla
1 min
Una mare surt de l'institut Joan Fuster on un alumne ha matat un professor amb una ballesta / FRANCESC MELCION

BarcelonaEl noi de 13 anys que ha irromput a l'institut Joan Fuster de Barcelona i ha matat un professor i ferit quatre persones amb una ballesta és, segons els seus companys, un estudiant de segon d'ESO aficionat a les armes i a l'estètica militar. Vesteix amb jaqueta militar i amb caputxa i porta els cabells rapats.

El presumpte agressor havia comentat en diverses ocasions que aniria a l'institut “a matar a tothom”. Segons els companys, el jove tenia “una llista negra” d'alumnes i professors als quals "volia fer mal". És alumne de l'institut des de primer d'ESO i havia estudiat primaria al centre El Sagrer, també del barri. Els companys diuen que presumia que "era molt fàcil cometre un atemptat en una escola".

Els mateixos estudiants del seu entorn també han explicat que sovint, quan parlaven amb ell, el noi els explicava "com muntar bombes" i altres artefactes casolans. "Ens deia que aniria a l'exèrcit i que després vindria a matar professors i alumnes de l'institut", ha dit un company seu.

"Pensàvem que tot això era una broma", comentava un alumne. "Però avui ha demostrat que era capaç de fer-ho", ha afegit un altre company.

El jove, segons les mateixes fonts, posseïa algunes armes. Entre elles, una ballesta, ganivets, un martell, un còctel Molotov. També era aficionat a la sèrie 'Another', un còmic manga que gira a l'entorn de la mort, el dolor i les baralles i que té una versió de dibuixos animats. Segons mostren alguns vídeos que es troben a YouTube, es tracta d'un producte amb un alt contingut de violència.

stats