Societat 06/06/2013

L'Ajuntament de Barcelona assegura que no hi ha alumnes desnodrits a la ciutat

El Banc d'Aliments atén 8.000 nadons de 0 a 2 anys a la província

Europa Press
2 min

BarcelonaLa gerent de l'Institut de Serveis Socials de Barcelona, Àngels Canals, ha assegurat aquest dijous que a la capital catalana no hi ha "cap cas de desnutrició" d'escolars, i la quarta tinent d'alcalde i responsable de Qualitat de Vida, Maite Fandos, ha afegit que a la ciutat tothom té accés al menjar.

Ho han afirmat després que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, anunciés aquest dimecres que prepara un protocol per detectar "greus necessitats alimentàries" dels alumnes de les escoles catalanes, després de registrar 2.100 casos de nens que podrien tenir problemes d'alimentació a Barcelona.

Per Fandos, el que va fer la consellera va ser subratllar que exportaran el model de Barcelona implantat aquest curs escolar per detectar-los, i la novetat és la coordinació de Serveis Socials amb el Consorci d'Educació de la ciutat, format per Ajuntament i Generalitat.

La tinent d'alcalde ha recordat que aquest curs han posat en marxa un sistema per detectar possibles problemes d'alimentació o per pagar el menjador, per la qual cosa es va demanar a les escoles que informessin Serveis Socials si els detectaven.

A partir d'aquí es van detectar 2.865 nens amb possibles problemes i, després d'una anàlisi de Serveis Socials cas per cas, es va determinar que 2.337 ja rebien beca menjador, però que 522 no en tenien i els era necessari.

A partir d'això, es va decidir atorgar 703 ajuts en dues línies: complements per pagar la beca menjador i activar ajuts econòmics que ja estan prestant els Serveis Socials.

A més de la gerent i la tinent d'alcalde, el gerent de Qualitat de Vida, Àngel Miret, ha garantit que "tots aquests nens tenen coberta l'alimentació en la seva totalitat", perquè se'ls ofereix el menjar del migdia en la seva integritat.

Els responsables municipals han fet aquestes valoracions en una roda de premsa amb entitats sobre un nou model de distribució de menjar i, des del Banc dels Aliments, Belén Giménez ha manifestat la seva preocupació pels nadons de 0 a 2 anys no escolaritzats.

Segons ella, dels 138.000 beneficiaris que atén el Banc d'Aliments a la província de Barcelona 8.000 són nadons de l'esmentada franja d'edat, i ha afegit que estan fent "un esforç molt gran" per evitar que aquests nens tinguin dificultats d'alimentació.

stats