Societat 22/08/2014

L'alcade de Valladolid demana disculpes i lamenta que es tragués de context la seva frase

León de la Riva havia afirmat que té "certa recança" d'entrar en un ascensor amb una dona perquè pot simular una violació

Europa Press
2 min

ValladolidL'alcalde de Valladolid va assegurar aquest dijous que a vegades experimenta una "certa recança" si ha d'entrar amb segons qui a l'ascensor perquè podria trobar-se amb una dona amb ganes de perjudicar-lo, i ella podria arrencar-se els sostenidors i la faldilla per simular una violació.

En una entrevista a Onda Cero –a partir del minut 27–, el polèmic alcalde va considerar que s'ha d'anar amb compte amb el tema de les violacions perquè segons com "té una doble lectura, d'anada i de tornada". "Pensa que entres en un ascensor i hi ha una noia amb ganes de perjudicar-te. Es fica amb tu a l'ascensor, s'arrenca els sostenidors o la faldilla i surt cridant que l'has intentat agredir. Compte amb aquest tema", va afirmar De la Riva.

La consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat, Neus Munté, va respondre ràpidament a l'alcalde de Valladolid amb una piulada al Twitter, en què deia que a partir d'ara s'ho pensarà dues vegades abans d'entrar en un ascensor amb ell.

Preguntat per un cas de violació que va succeir fa 20 dies en un parc de la capital de Castella i Lleó, i que està investigant la policia, l'alcalde va afegir que "hi ha vegades en què a les sis de la matinada una dona sola ha d'anar amb compte per on va". "No puc tenir un policia darrere de cada cantonada", va afegir.

A més a més, en relació amb la prostitució, l'alcalde de Valladolid des del 1995 i que el 2011 va ser escollit amb majoria absoluta va assegurar que ell és "francament partidari de regular la prostitució a Espanya", tot i que va acceptar que, aquest sí, pot ser un plantejament políticament incorrecte, especialment dins el PP.

Aquest ha sigut l'últim estirabot d'un personatge que ja n'acumulava d'altres, també relacionats amb la seva visió sobre el feminisme i el concepte d'homenia. El 2010, quan Leire Pajín va ser nomenada ministra de Sanitat amb el govern de José Luís Rodríguez Zapatero, va afirmar en una entrevista a la mateixa emissora que quan veia la cara i els llavis –'morritos'– de Pajín "sempre" pensava el mateix, però que preferia evitar dir-ho en directe. Pajín era, segons ell, "una noia preparadíssima, hàbil, discreta, que repartirà condons per tot arreu i que serà l'alegria de la festa".

stats