SOCIETAT
Societat 18/10/2013

L'entrevista al ministre Wert, en 10 frases: "Ni les amenaces d'insubmissió ni els recursos em fan perdre la son"

El titular d'Educació repassa en una conversa amb 'El País' la reforma educativa

Ara
2 min

BarcelonaEl ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha concedit una entrevista a 'El País' en la qual repassa la reforma de la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce), que ara iniciarà el tràmit al Senat després d'haver estat validada al Congrés amb els únics vots a favor dels diputats del PP. Aquest és un recull de les reflexions del ministre.

1. "", en referència al recurs que la Generalitat presentarà al Tribunal Constitucional.

2. "Aquesta llei, si funciona, serà cara", sobre el cost de la reforma educativa.

3. "La religió acabarà comptant per a les beques", sobre el pes de la religió en el currículum escolar.

4. "És una concepció diferent de les competències de l'Estat i les autonomies", en referència a la definició que fa l'Estat de les assignatures i la recentralització de competències.

5. "És evident que el consens no s'ha produït, però no serà perquè no s'hagi intentat", sobre la solitud del PP en el tràmit de la llei al Congrés dels Diputats.

6. "Es demana un sobreesforç per mantenir la beca que ens sembla raonable en termes empírics", sobre els requisits per accedir a una beca.

7. "L'equitat mai està garantida. Està més ben defensada o més mal defensada, però mai està garantida l'equitat perfecta", en relació amb l'equitat del sistema educatiu per les retallades, l'enduriment de l'accés a les beques i la pujada de taxes.

8. "No tinc clar que segregar per sexes sigui educar en un món irreal", en referència al blindatge dels concerts dels centres que separen per sexe.

9. "Si estigués fart de ser el ministre més mal valorat, me n'hauria anat", sobre el seu futur al govern de Mariano Rajoy.

10. "Jo, com a 'Toy Story', 'fins a l'infinit i més enllà'", sobre els límits al capdavant del ministeri d'Educació.

stats