Societat 29/05/2018

Licitades les obres de la C-58 per descongestionar aquesta via en hores puntes

El departament de Territori invertirà 31,6 milions d'euros en els treballs

Efe
2 min
El carril bus-VAO a l’entrada de Barcelona pel Nus de la Trinitat des de la C-58, l’autopista del Vallès Occidental.

BarcelonaEl departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat les obres de millora a l'autopista C-58 per un import total de 31,6 milions d'euros. Es tracta d'una de les principals vies d'accés a Barcelona per als vehicles que venen del Vallès Occidental i el Bages i una de les que més embussos pateix en hores punta. A la zona de Barcelona registra un trànsit de més de 160.000 vehicles diaris de mitjana, i a l'altura de Terrassa, uns 54.000.

Entre Barcelona i Sabadell, la calçada té tres carrils de circulació per sentit, i fins a Terrassa, dos, un fet que comporta congestions de trànsit, especialment en les hores punta. Territori i Sostenibilitat ha elaborat un pla que inclou tres actuacions que augmentaran la capacitat de la via i milloraran la fluïdesa i seguretat de la circulació.

Eixamplar la via entre Sabadell i Terrassa

Avui s'ha obert la licitació, per un valor de 17 milions d'euros, de les obres d'ampliació de l'autopista entre Sabadell i Terrassa, uns treballs que es preveu que comencin a principi de l'any que ve i que durin uns 15 mesos. S'actuarà en la calçada de la C-58 en sentit Manresa, en un tram d'uns 4,5 quilòmetres entre els enllaços Ronda Oest de Sabadell i Can Parellada de Terrassa per eixamplar la plataforma i arribar a quatre carrils.

Actualment hi ha un tram en aquest àmbit on el tronc passa a tenir dos carrils. Amb l'obra, continuarà amb dos per al trànsit de pas al tronc i en tindrà dos més al lateral per a les entrades i sortides. Es preveu que 22.000 dels 48.000 vehicles que circulen diàriament per aquest tram de la C-58 cap a Terrassa i Manresa es podran incorporar al lateral i, així, el tronc quedarà per a 26.000 vehicles, que podran circular amb més comoditat, seguretat i fluïdesa.

stats