Societat 05/01/2018

Llaços i el color groc recorden els presos polítics

El groc s'ha pogut veure en algunes de les Cavalcades de Catalunya

Ara
2 min
A Vic es van repartir uns 2.000 fanalets amb un llaç groc en una iniciativa a favor dels presos.

BarcelonaEl groc no és un color amb cap mena de simbolisme relacionat amb els Reis d’Orient, però sí que en té en la defensa dels presos polítics del procés independentista, i ahir es va poder veure en algunes de les Cavalcades de Catalunya. Sobretot a la de Manresa, la que TV3 va emetre en directe i per a la qual Òmnium del Bages i l’ANC havien fet una crida perquè els ciutadans rebessin els Reis d’Orient vestits amb peces de roba grogues.

Més de 700 persones i disset carrosses van protagonitzar la Cavalcada de Manresa, una festa especialment sentida a la població en què es van llançar uns 400 quilos de caramels. Encara que s’hi van poder veure força mocadors i bufandes grogues i grups de globus del mateix color, tampoc es pot dir que fos el color majoritari de la roba del públic de la Cavalcada. Al final de l’acte, l’alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, va desitjar en un parlament “viure en democràcia i llibertat”.

A Vic es va repetir la iniciativa de l’any passat i voluntaris de l’ANC Osona, d’Òmnium i del Comitè de Defensa de la República van repartir 2.000 fanalets amb llaços grocs -l’any passat duien una estelada- en el marc de la campanya Fanalets per la Llibertat.

Per la seva banda, l’ANC de Badalona també va repartir ahir al matí uns 300 fanalets, aquests amb l’estelada, perquè els nens els muntessin i els duguessin a la Cavalcada del vespre. L’entitat també va fer una crida als que anessin a la Cavalcada perquè vestissin de groc. El portaveu de l’ANC a Badalona, Josep Hernández, va respondre les possibles crítiques per l’acció recordant que, durant el mandat de Xavier García Albiol, a la ciutat l’arbre de Nadal de la plaça de la Vila era del color corporatiu del Partit Popular: blau.

stats