Societat 14/11/2013

Llanos de Luna i els consellers Espadaler i Vila compareixeran al Parlament pel cas Castor

A petició d'ICV-EUiA, dos membres del Consell de Seguretat Nuclear hauran d'informar també sobre els resultats de les proves de resistència 'post-Fukushima' a les centrals d'Ascó i Vandellòs II

Acn
2 min
La plataforma marina del magatzem de gas Castor

BarcelonaICV-EUiA ha demanat cinc compareixences entre membres del Govern i del Consell de Seguretat Nuclear perquè donin explicacions sobre els problemes causats pel projecte Castor a les Terres de l'Ebre.

El conseller d'Interior i el de Territori i Sostenibilitat, la delegada del govern a Catalunya, el president del Consell de Seguretat Nuclear i un membre d'aquest Consell hauran de donar explicacions sobre qüestions que afecten les seves competències, com ara la manera com els sismes registrats a la zona poden afectar altres plataformes petrolieres de l'entorn o les centrals nuclears.

En el cas del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ICV-EUiA demana que comparegui per informar sobre les qüestions de seguretat i de gestió del risc relacionades amb SISMICAT i amb els elements vulnerables i possibles sinergies que es podrien donar amb la plataforma Casablanca i els pous petroliers Lubina i Montanazo, i també amb les centrals nuclears.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, haurà de fer el mateix respecte als aspectes mediambientals que tenen repercussions al territori tant pel que fa a la planta marina com a la planta terrestre i al gasoducte que afecta la desembocadura del riu.

A la delegada del govern a Catalunya els ecosocialistes li demanen que doni explicacions sobre la tramitació i sobre l'informe d'auditoria tècnica i econòmica encarregada pel ministeri d'Indústria del projecte Castor.

El president del Consell de Seguretat Nuclear, Fernando Marti Scharfhausen, es vol que informi sobre els resultats de les proves de resistència 'post-Fukushima' i el pla de recaracterització sísmica d'emplaçament de les centrals nuclears, especialment pel que fa a les centrals nuclears ubicades a Catalunya: Ascó i Vandellòs.

Finalment, es demana a Antoni Gurguí Ferrer, membre del Consell de Seguretat Nuclear, que expliqui les instruccions tècniques i les inversions que ha de realitzar l'empresa ANAV, que opera les plantes d'Ascó i Vandellòs II, com a conseqüència de les proves de resistència i les recomanacions europees 'post-Fukushima'.

stats