MEDI AMBIENT
Societat 05/01/2011

Els ocells morts també cauen del cel de Suècia

El fenomen s'ha globalitzat. S'han comptabilitzat 500 exemplars morts (merles i estornells) a Louisiana i també un centenar més (gralles) a Suècia. Les autoritats nord-americanes apunten que les defuncions podrien explicar-se per causes naturals

Redacció
1 min
Un dels milers d'ocells mort que han caigut del cel a Arkansas

BarcelonaDesenes d'ocells, una quantitat que podria arribar a un centenar, han aparegut morts a la localitat sueca de Falköping, per causes que encara es desconeixen. Els veterinaris estan analitzant els cadàvers recollits, segons informen els mitjans locals. Després dels episodis d'Arkansas, on es van registrar 5.000 ocells morts a la matinada de Cap d'Any, el fenomen sembla haver-se globalitzat.

També han aparegut uns 500 ocells morts (merles i estornells) a Louisiana. Els cadàvers de les aus que han caigut del cel s'han concentrat en un tram d'autopista a prop de la ciutat de Labarre. Aquest episodi se suma a les misterioses morts massives d'ocells que es van detectar per Cap d'Any a la localitat de Beebe, a l'estat d'Arkansas, on també es van comptabilitzar milers de peixos morts. Les autoritats dels Estats Units encara investiguen les causes d'aquests estranys episodis.

Una de les explicacions que s'han trobat a les morts massives d'Arkansas és que els ocells hagin pogut patir un trauma, ja sigui per la coincidència d'una tempesta o per la presència de focs artificials, habituals en aquestes dates en localitats nord-americanes. Els ocells es podrien haver espantat i no haurien pogut evitar topar amb arbres o cases. Els especialistes consultats per The Guardian apunten que les defuncions d'aus poden explicar-se per qüestions de desorientació i que es tracta d'episodis aïllats.

stats