Societat 16/09/2013

Seguiment massiu de la vaga indefinida en l'ensenyament de les Balears

El sindicat majoritari, l'STEI-i, calcula que un 90% dels docents no obligats pels serveis mínims s'han apuntat a l'aturada

ARA Balears
2 min

PalmaEl sindicat majoritari en l'ensenyament, l'STEI-i, calcula en un 90% el seguiment de la vaga als centres educatius públics balears contra el decret que limita l'ús del català a les aules. Respecte de l'escola concertada encara no en tenen dades, tot i que la incidència ha estat menor. El portaveu del sindicat, Biel Caldentey, diu que la protesta s'està demostrant "molt contundent" i en valora positivament el seguiment. Tot i això, continua havent-hi professors als centres −cal tenir en compte que el govern de Bauzá va decidir uns serveis mínims de fins al 30% del professorat.

"La contundència de les dades posa de manifest la indignació del professorat i el seu rebuig més absolut a les polítiques educatives que el govern de José Ramón Bauzá imposa a cop de decret", assegura l'STEI-i, que parla "d'èxit sense precedents". Des del sindicat han enquestat 7.293 mestres i professors, 4.524 dels quals han optat per la vaga, mentre 2.320 s'han vist obligats a fer serveis mínims. L'STEI-i calcula que el seguiment més alt ha estat als centres d'infantil i primària (93,6%), seguit dels de secundària (89,14%) i dels d'altres ensenyaments, com FP (52,38%). Per illes, el sindicat calcula que a Mallorca s'ha arribat al 91,13% de seguiment; a Menorca, al 91,6%; a Eivissa al 89,46%, i a Formentera, al 95,71%.

La tònica general de molts dels centres educatius de les Illes Balears ha estat aquest dilluns la calma, pocs mestres i professors i moltes samarretes verdes. El seguiment per part dels mestres i professors ha estat molt alt en bona part dels centres, com les escoles públiques Santa Catalina i Aina Moll i als instituts Ramon Llull i Joan Alcover. A Pius XII i a Santa Mònica el seguiment ha estat del 100%, i a l'Escola Graduada, per exemple, l'aturada també ha estat un èxit total: només una de les persones que podien fer vaga ha optat per anar a la feina. La resta de mestres que hi havia hi estaven obligats pels serveis mínims decretats pel govern del PP.

stats