Societat 06/05/2015

55 detinguts en la macroperació contra el tràfic de drogues al centre de Barcelona

S'han produït una trentena d'escorcolls a domicilis de Ciutat Vella i el Gòtic on residien grups de llauners investigats per un delicte contra la salut pública

Ara/agències
2 min
Els Mossos s'enduen un dels membres del grup de llauners investigats per un delicte contra la salut pública / CÈLIA ATSET

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han dut a terme des de primera hora del matí d'aquest dimecres una operació conjunta contra el tràfic de droga al centre de Barcelona. L'actuació s'ha dut a terme sobre un grup de llauners pakistanesos que estaven sent investigats per un delicte contra la salut pública, segons ha pogut saber l'ARA. En l'operació, on hi han participat 380 agents de Mossos i la Guàrdia Urbana– s'han detingut 55 persones, pels delictes de tràfic d'haixix i cocaïna a petita escala.

Segons fonts policials, les actuacions s'han centrat principalment a Ciutat Vella i al Gòtic. Els agents han fet una trentena d'entrades i escorcolls. Per la part dels Mossos, els escorcolls s'han dut a terme amb la participació de les unitats d'Investigació, Seguretat Social, ARRO i unitats canines. El punt neuràlgic ha estat als carrers de la Rambla del Raval, el carrer d'en Serres i el carrer Regomir. El cas es troba sota secret de sumari.

Protestes de ciutadans pakistanesos

En Nasr Ullah, un ciutadà paquistanès amb nacionalitat italiana, ha obert aquest migdia les portes de casa seva per mostrar com ha quedat el seu domicili després de l'escorcoll policial. Al seu habitatge, situat al número 39 del carrer Sant Pau, els Mossos han practicat dues detencions. Tant ell com els seus tres companys –en total hi vivien 6 persones– han remarcat que no tenien res a veure amb el tràfic de drogues ni amb la venda ambulant de llaunes. Segons han afirmat a l'ACN, són treballadors que pagaven un lloguer per compartir pis.

El registre policial, però, l'han patit com la resta de detinguts. Les habitacions estaven regirades de dalt a baix, la seva roba pel terra i els calaixos buits. Ells han estat detinguts vàries hores, "des de les cinc de la matinada", assenyalen.

Segons Ullah, la policia s'ha endut també la totalitat dels diners que tenia en efectiu: 400 euros. Els havia tret perquè ha de marxar a Itàlia, on l'espera una feina a una pizzeria. "I ara què faig?", es pregunta, "no tinc diners, perdré la feina". La policia documenta totes les pertinences que s'emporta durant un escorcoll i també facilita un paper on s'informa els propietaris d'on pot anar a recollir-les. Ullah, però, assegura que ningú li ha explicat on pot anar a reclamar aquests diners.

L'operació s'estén a Santa Coloma de Farners i l'Hospitalet de Llobregat

La macrooperació policial contra el tràfic de drogues s'ha estès també a Santa Coloma de Farners i a L'Hospitalet de Llobregat. A la capital de la Selva, els Mossos d'Esquadra hi han fet tres entrades i els seus corresponents escorcolls, una d'elles en ple centre. D'altra banda, pels voltants de les set del matí els agents han entrat a l'edifici situat al número 8 del passeig Sant Salvador i han esbotzat la porta d'un dels pisos.

Segons els veïns, els inquilins que s'estaven a l'habitatge feia molt poc temps que hi vivien i expliquen que, de dins, els Mossos d'Esquadra s'han endut com a mínim un home detingut. A Santa Coloma de Farners també s'han fet dos registres més; aquests, però, en urbanitzacions allunyades del nucli.

stats