Societat 05/06/2014

Macrooperació a tot l'Estat contra el gasoil adulterat

S'estan fent escorcolls a gasolineres, habitatges i polígons industrials a més d'una trentena de províncies, entre les quals, Tarragona. Hi podria haver un centenar de detinguts

Agències
1 min

BarcelonaLa Guàrdia Civil i el Servei de Vigilància Duanera estan fent una macrooperació policial a tot l'Estat contra diversos grups criminals dedicats a adulterar el gasoil amb la complicitat, en molts casos, de les benzineres. Segons fonts de la investigació, s'esperen un centenar de detinguts, molts d'ells, empresaris dels hidrocarburs.

Els agents estan fent escorcolls en gasolineres, habitatges i polígons industrials a més d'una trentena de províncies, entre les quals hi ha Tarragona.

Gasolineres de diferents empreses podrien estar implicades en aquest frau, que suposa un gran risc per a la mecànica dels vehicles perquè transforma gasoils B i C, usats en maquinària agrícola i calefacció, en gasoil originari tipus A, utilitzat per a cotxes i camions.

La Guàrdia Civil calcula que milers de consumidors han omplert els dipòsits amb aquest combustible perquè el seu preu era substancialment més barat.

En aquest frau hi estan implicades organitzacions criminals que, a més de dedicar-se a aquesta activitat, també feien altres activitats il·lícites, com tràfic de drogues.

stats