Societat 03/05/2018

“Mai va ser un problema ser fill de guàrdia civil”

El Sergi, exalumne d’El Palau, diu que ni ell ni la seva família se sentien assenyalats

L.v.
3 min
Centenars de persones es van concentrar dimarts per donar el seu suport als professors de l’IES Palau.

BarcelonaEl cas amb més ressò fins ara del suposat adoctrinament a les aules és, des de fa uns dies, el de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca. No només apareix en els llistats fets públics ahir pel ministeri d’Educació, sinó que aquest cas ha arribat als jutjats, perquè la fiscalia ha denunciat nou docents per un presumpte delicte d’odi per haver “humiliat” fills de guàrdies civils a classe l’endemà del referèndum. Tot i l’enorme interès dels mitjans en el cas, poques persones s’han atrevit fins ara a contradir la versió de la fiscalia. Només el professor de l’institut i delegat sindical de la CGT Josep Lluís del Alcàzar fa de portaveu dels docents. En aquest silenci tens, qui ha trencat una llança a favor de l’institut és el Sergi. I ho ha fet com a exalumne del centre i també com a fill de guàrdia civil.

“Soc fill i net de guàrdies civils i exalumne de l’IES El Palau. Sento molta vergonya de com criminalitzen els professors per crear un relat d’odi fals cap a la Guàrdia Civil i els fills de guàrdies”. Aquest tuit del Sergi ja acumula prop de 6.000 retuits. En una conversa amb l’ARA assegura que ell mai va tenir cap problema al centre. “El que jo puc dir és que era un detall irrellevant que jo fos fill de guàrdia civil”, afirma. I sentencia: “No conec ningú que tingués problemes per això”.

“El meu pare tampoc”

El Sergi va arribar a Sant Andreu de la Barca el 1992, quan tenia set anys. Amb la seva família, vivien a la caserna de la Guàrdia Civil més gran que hi ha a Catalunya, que és a pocs metres de l’institut on va estudiar tota l’ESO. “Jo no recordo cap situació complicada a l’escola o a l’institut... I el meu pare tampoc”, assegura.

Prudent, prefereix no opinar sobre els fets denunciats, argumentant que fa anys que va marxar del centre i que ni tan sols coneix els professors investigats. Només va coincidir en el temps amb Josep Lluís del Alcàzar. Però, tot i que fa anys que va deixar les aules d’El Palau, té clara la seva opinió: “No tenen arguments per crear un relat d’odi i fan això, que és ridícul”. De fet, al seu compte de Twitter va afirmar: “Jo soc català i la professió del meu pare no m’encega davant de la situació del meu país”.

El Sergi també critica la judicialització del cas, perquè recorda que si hi ha algun problema amb algun professor cal parlar-ne directament amb l’institut. I en aquest punt assegura que la caserna de la Guàrdia Civil “és gegant” i que hi viuen “moltes famílies”. “I només n’hi ha sis que hagin posat una denúncia”, diu per evidenciar que no hi ha unanimitat entre els guàrdies.

S’investigaran les pintades

En relació a l’Institut El Palau, la fiscalia va ordenar ahir als Mossos que investiguin les pintades amenaçadores contra els nou docents del centre. Les pintades, que van ser esborrades de seguida per la brigada municipal i de les quals es desconeix l’autor, van aparèixer fa uns dies a la façana del centre. S’hi llegien els noms i cognoms dels professors, a qui s’acusava de “nazis”, “rates” i “separatistes”.

Els insults van ser pintats només unes hores després que el diari El Mundo publiqués els noms, els cognoms i les fotografies dels professors i que el president de Ciutadans, Albert Rivera, se’n fes ressò al seu compte de Twitter.

stats