Societat 17/08/2020

Unes 2.500 persones clamen a Madrid contra les mascaretes

La Delegació del govern espanyol prendrà mesures perquè no s'han respectat les distàncies de seguretat

Ara
2 min
"L'amor és inevitable", un dels lemes de la manifestació a Colón

BarcelonaUnes 2.500 persones es van concentrar ahir a la plaça Colón de Madrid en una convocatòria que assegurava que la crisi del covid-19 és una “farsa” i una excusa que les administracions públiques estan fent servir per “retallar drets i llibertats”. Assegurant que el covid-19 ja no mata, els manifestants van reunir-se sense respectar les distàncies de seguretat i per rebutjar l’ús de les mascaretes (tot i que alguns en duien).

El vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, va sortir al pas de les proclames dels manifestants recordant que la mascareta “salva vides”. “Ells volen «veure el virus» i nosaltres no volem que acabin amb respirador a l’hospital”, va dir. Madrid és un dels punts de l’Estat que més preocupen per l’evolució dels contagis. La presidenta regional, Isabel Díaz Ayuso, ha criticat les "iniciatives irresponsables" i ha demanat tornar a la "solidaritat de tots".

La Delegació del govern espanyol a Madrid ja ha anunciat que investigarà els fets i prendrà mesures "tal com indica la llei". El delegat de la comunitat, José Manuel Franco, ha qualificat la manifestació de "problema per a la salut pública" en una entrevista a la Cadena SER i ha explicat que els organitzadors que van sol·licitar l'autorització no reivindicaven el rebuig a la mascareta i es van comprometre a respectar la distància de seguretat. "Intentarem identificar més persones que incomplien la normativa i se sancionarà amb el màxim rigor el que va succeir, no hi haurà impunitat", ha assegurat Franco.

D'altra banda, el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha recordat a la mateixa cadena que el dret de manifestació és un dret fonamental, però ha considerat que les imatges de la concentració mostren "un acte d'irresponsabilitat flagrant".

stats