Societat 10/04/2016

“Vés-te’n o tindrem problemes”

Un noi de 19 anys explica com un caçador el va fer marxar a punta d’escopeta

A.g.
2 min
Malgrat la denúncia presentada als Mossos, no ha sigut possible identificar el suposat agressor i el jove ciclista tem tornar-se’l a trobar.

BarcelonaUn jove de 19 anys denuncia que un caçador el va encanonar amb una escopeta a la serra de Rosselló. Es diu Jordi Simó, competeix amb Ravet Bike, un equip de descensos de Barcelona, i acostuma a entrenar-se a la muntanya on va passar l’incident. Ell és de Lleida. Explica que un dels cops que es va trobar les trampes al mig del camí va decidir preguntar a un caçador si en coneixia l’origen. Tal com narra el Jordi, aquesta va ser l’acció que va provocar que acabés havent de marxar de la muntanya per no prendre mal. El seu suposat agressor va ironitzar: “Potser ha sigut el meu gos”, diu Simó que li va respondre quan va preguntar pel filferro.

Després de demanar explicacions al suposat agressor, del qual no coneix ni el nom ni la identitat, el caçador se’l va quedar mirant desafiant, es va encendre una cigarreta i va llançar el paquet a terra, cosa que Simó li va recriminar. “Potser t’ha caigut”, va dir irònicament el jove al caçador mentre es fumava la cigarreta, una frase que va precipitar l’enfrontament. Amb l’escopeta a les mans va insultar la víctima de les amenaces i li va llançar la bicicleta “uns metres serra avall”. La va poder recuperar, però quan va tornar al punt inicial del camí es va trobar el caçador amenaçant-lo altre cop.

L’home tenia l’escopeta agafada amb les dues mans i apuntava cap al jove. Li va suggerir que marxés del bosc si no volia tenir problemes, una amenaça davant la qual el Jordi no va dubtar a marxar. Tot i prendre la decisió més segura per a la seva integritat física, explica que el caçador li va donar “alguns petits cops” mentre pujava a la bicicleta per tornar cap a casa. El noi explica que va denunciar als Mossos d’Esquadra aquest fet, però lamenta que encara no hagin identificat el suposat agressor. Es mostra escèptic que la policia catalana l’identifiqui, però el que sí que tem és tornar a trobar-se’l.

El paper de l’Ajuntament

Simó critica la decisió que van prendre els ajuntaments de Rosselló i Torrefarrera amb l’objectiu de posar fi a aquests conflictes. El ciclista critica que l’Ajuntament de Rosselló “s’ha posicionat al costat dels caçadors per motius electoralistes” i opina que ho fa perquè “té molts votants caçadors al poble”. També nega el fet que l’activitat de caça estigui compromesa del tot amb la legalitat i explica casos més enllà del cop que va ser encanonat amb l’escopeta. Conclou que, en alguns casos, ha vist caçadors “disparant a pocs metres de les carreteres”, i que fins i tot han arribat a disparar de punta a punta de la carretera, cosa que en teoria està prohibida.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Rosselló, Joan Andreu Urbano, titlla de “lamentable” l’amenaça que va patir el Jordi i vol que “es localitzi i es retiri la llicència al caçador que ho va fer”. No està d’acord, però, amb l’afirmació que l’Ajuntament es posi de part dels caçadors. Explica que el pacte al qual s’ha arribat per compartir l’espai és positiu, si ningú se’l salta. De fet, fonts dels dos col·lectius, tant de caçadors com de ciclistes, asseguren que el compliran. Malgrat tot, és impossible assegurar que tothom ho faci.

stats