SOCIETAT
Societat 20/06/2012

Mas assegura que Eurovegas i l'aposta en coneixement són compatibles

El president de la Generalitat, que ha començat una visita de quatre dies als Estats Units, es va reunir amb el vicepresident de l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), Israel Ruiz, número dos d'una de les institucions científiques més prestigioses del món.

Efe
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, va dir a l'inici de la seva visita als Estats Units que un model de creixement que compagini turisme, en referència a Eurovegas, i desenvolupament enfocat en el coneixement no estan renyits.

Mas, que ha començat una visita de quatre dies als Estats Units, es va reunir ahir a la tarda amb el vicepresident de l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), Israel Ruiz, número dos d'una de les institucions científiques més prestigioses del món.

El president de la Generalitat va dir en referència al projecte de Sheldon Adelson, conegut com Eurovegas,que es disputa entre Catalunya i Madrid, que la promoció del turisme és compatible amb la promoció del coneixement i de centres de desenvolupament tecnològic i d'investigació.

"Massachusetts com Catalunya, aposta pel turisme, a més de per el MIT, Harvard, la universitat i les industries avançades", va indicar Mas, que estarà fins el dijous a Massachusetts y posteriorment viatjarà a Nova York.

En opinió de Mas, "Catalunya pot aspirar a ser Massachusetts", pel model productiu i les característiques demogràfiques de Catalunya, i va assegurar que pot basar el seu creixement en l'alta presència de centres d'investigació, universitats i companyies tecnològiques.

Mas considera que tant Catalunya com Massachusetts aposten per un model en el qual també hi ha espai per l'atracció de turistes i de talent. Va dir que la mostra de la "massa crítica" de la qual disposa Catalunya és la forta presència d'empreses catalanes aquesta setmana a la primera fira biotecnològica del mon, que te lloc a Boston, amb presència de 50 empreses i 22 institucions d'investigació catalanes.

Va destacar que "en un moment negatiu, Catalunya s'està orientant a l'exterior" i en el camp de la biotecnologia la evolució catalana "és molt interessant, tot i que queda camí per recórrer".

stats