SOCIETAT
Societat 04/10/2012

La memòria de Columbine

La massacre de l'institut, protagonitzada per dos adolescents del centre, ha perdurat en l'imagina col·lectiu dels Estats Units com una de les pitjors tragèdies del país

Ara
1 min
HOMENATGE A LES VÍCTIMES
 Una nena de quatre anys encén una espelma durant la vigília organitzada davant els cinemes de la localitat d'Aurora, als afores de Denver, on divendres un home armat va irrompre disparant durant l'estrena de Batman i va causar la mort de 12 persones i en va ferir 59 més. La tragèdia ha reobert el debat sobre la tinença d'armes als Estats Units.

BarcelonaLa persona detinguda a Mallorca que volia imitar la massacre de Columbine ha actualitzat una de les pitjors matances dels Estats Units. El 20 d'abril del 1999, Columbine va viure un malson que es va convertir en un dels pitjors assassinats registrats en un centre escolar que ha patit la societat nord-americana, comparables a les massacres de Virgina Tech (2007) i la Universitat de Texas (1966).

L'assasinat massiu de Columbine el van protagonitzar dos joves estudiants (de noms Eric Harris i Dylan Klebod) que van sembrar la por a l'institut armats amb escoptes i pistoles. Els alumnes estaven ressentits amb la seva vida al centre i ho van pagar matant companys de classe. Els dos adolescents van irrompre primer a la cafeteria i després en altres dependències de l'institut, on van assassinar 13 persones (12 alumnes i un professor del centre) i en van ferir 25 més. La xifra final de víctimes va ser de 15 persones mortes. Posteriorment, els dos joves es van suïcidar. El cineasta Michael Moore va realitzar el documental 'Bowling for Columbine' en obria el debat sobre les conseqüències d'una societat que permet la compra i tinença d'armes de foc.

stats